ПАРТИЗАН ЈУРИ ЈОШ ТРОЈИЦУ НОВАЈЛИЈА: Ивица Илиев открио до када би могла стићи појачања

М. БЛАЖИЋ

30. 06. 2022. у 18:18

САМО осам дана остало је до почетка нове сезоне у Суперлиги, а стратег црно-белих Илија Столица још није имао прилику да изведе на терен састав који би бар приближно личио на онај који се очекује у Ивањици 9. јула. На то су утицала оправдана кашњења штопера, повреде нападача и ишчекивање појачања, а спортски директор Ивица Илиев уверава да објективни разлози неће значајније утицати на изглед екипе на старту сезоне.

ПАРТИЗАН ЈУРИ ЈОШ ТРОЈИЦУ НОВАЈЛИЈА: Ивица Илиев открио до када би могла стићи појачања

Фото архива ВН

Он се на почетку разговора осврнуо на велики број одлазака играча који су прошле сезоне били у кадру са којим је руководио Александар Станојевић.

- Направљен је рез овог лета, од како сам у Партизану претходних шест година, можда и највећи. Код Саве се слично десило пре три лета. Имали смо реално старију екипу, нешто је морало да се мења да би млађи добили шансу јер је пак то концепт од којег клуб живи.

Резови су увек болни, међутим, први човек спортског сектора црно-белих уверава да то у овом случају не би смело да представља значајан проблем.

- Већина њих је имала мању минутажу, нису били носиоци, више је ту у питању број играча који су отишли. Појединци нису ни играли, неки су имали малу или никакву минутажу. Имали смо обавезу да попунимо позицију на којој је био Јојић, а њему бих се посебно захвалио јер је доказао да је прави џентлмен у копачкама у сваком смислу.

"Радујем се што је Андраде дошао"

Интернационалац са Зеленортских острва Патрик Андраде је по речима Илиева био његов први пик.

- Када сам дошао 2016. рекао сам да је Евертон најпотребнији екипи, сада сам то рекао за Патрика Андрадеа. Не бих да судим о ономе што би требало да допринесе или што може на основу једне утакмице, али морам да кажем да се изузетно радујем његовом доласку.

Преостала двојица новајлија који су до сада задужили дрес Партизана су најавила да ће дефанзива са њима добити на чврстини.

- Шеховић је одушевио посвећеношћу и карактером и у првом мандату. Играње у иностранству му је много значило, може да покрива и две позиције. На супротној страни је дошао озбиљан играч који има иза себе четири године у великом клубу из Белорусије. Уз то и Шеховић и Филиповић су идеални за систем који прави наш нови тренер.

Последњих дана је у жижи прича око ангажовања Пантовића из Вождовца.

- Гледаћемо да ангажујемо бонуса који може да прави разлику, да не буде само број на терену, већ сутра и добра инвестиција. То правило бонуса ми се нимало не свиђа, то вештачко форсирање нечега. Партизан је познат као тим који акценат ставља на младим играчима, наравно када су спремни да буду најбољи. Онда постају репрезентативци и финансијски и играчки добит за клуб. Све што је на силу не ваља, онда нажалост дођемо у ситуацију у којој је сада наша млада репрезентација.

И преостале две позиције које би требало попунити нису тајна.

- Остало нам је да ангажујемо крило које прави разлику, да може да узме конце игре у своје руке и да својим квалитетом решава утакмице које су егал. Уз крило и бонуса потребан нам је и још један штопер. Верујем да ћемо до повратка екипе у Београд успети да ангажујемо тројицу фудбалера који су приоритет, штопера, бонуса и крилног фудбалера и да наредне недеље сви буду на броју. Што се одлазака тиче напустиће нас вероватно још два фудбалера. То је нешто што је потребно за функционисање клуба. Евентуални одлазак једног од те двојице ће условити долазак - закључио је Илиев.

Столицине идеје по мери играча

ПОХВАЛИО је Ивица Илиев оно што Илија Столица ради од доласка на клупу Партизана.

- Већ се види идеја и да то одговара играчима. Нисмо ниједну утакмицу одиграли ни са 70 одсто кадра који би требало да започне сезону и игра у Европи. Радује ме што се примећује права прича којој би Партизан требало да тежи.

До Куото мета

ЈЕДНА од идеја за ангажовање бочног фудбалера у офанзиви је Максим До Коуто (25) који је прошле сезоне носио дрес француског друголигаша Сошоа, а претходно је у тој земљи играо за Тур и у Украјини за Олимпик из Доњецка.

- До Коуто је предложен, интересантан је играч, налази се у најужем избору - кратко је прокоментарисао Илиев.

БОНУС ВИДЕО: Андраде тренирао са новим саиграчима

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИНА ЗАБОЛЕО ЗУБ У ГРЧКОЈ, ОТИШАО КОД ЛЕКАРА И ВИДЕО РАЧУН: Не знам шта ме је снашло - несвакидашња ситуација на летовалишту