"АСАНО НИЈЕ ДОБИО НА СУДУ": Огласио се адвокат ФК Партизана, клуб је покренуо жалбени поступак у Лозани

Novosti online

27. 06. 2022. у 12:39

АДВОКАТ ФК Партизана Зоран Дамјановић изјавио је данас да верује да ће Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Швајцарској донети одлуку у корист црно-белих у спору са јапанским фудбалером Такумом Асаном.

АСАНО НИЈЕ ДОБИО НА СУДУ: Огласио се адвокат ФК Партизана, клуб је покренуо жалбени поступак у Лозани

ФОТО: М. Вукадиновић

Асано је добио спор у првостепеном поступку пред ФИФА и ако та одлука остане на снази, црно-бели ће морати да му исплате 453.281 евро и 898.467 динара.

Међутим, Зоран Дамјановић је у разговору за портал "Телеграф" изјавио да црно-бели не морају да исплате новац Јапанцу док ЦАС не донесе коначну одлуку након жалбе Партизана.

- Играч Такума Асано са којим је Партизан водио поступак пред ФИФА није остварио своја права на том суду, јер се ради о првостепеној пресуди, а не правоснажној одлуци, којом су делимично усвојени захтеви играча. Од јануара 2022. године, Партизан је покренуо жалбени поступак пред Судом за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС), који има надлежност да укине, преиначи или понови поступак. Док траје процес пред ЦАС, као што је то случај са Партизаном и Асаном, клуб није у обавези да исплати новац играчу и све што се појавило у медијима су само произвољне спекулације, јер се ради о првостепеном поступку. Ако већ задиремо у право, чак и одлука ЦАС у неким случајевима може да се укине пред Федерелним судом у Швајцарској - изјавио је Дамјановић.

Такума Асано тренутно наступа у бундеслигашу Бохуму.

Јапански нападач у Хумску је стигао августа 2019. године, а за црно-беле је наступао до маја 2021, када је раскинуо уговор.


БОНУС ВИДЕО: Андраде тренирао са новим саиграчима
 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХОРОР ПОВРЕДА У ХРВАТСКОЈ: Одмах се чуло да је пукло, а онда урлик... (ВИДЕО)