"ЉУБАВ КОЈУ ДОБИЈАМ ИЗ СРБИЈЕ НЕМАМ НИ У ПОРОДИЦИ": Здравко Мамић говорио отворено о свему

Novosti online

26. 06. 2022. у 19:59

ЗДРАВКО Мамић, бивши председник загребачког фудбалског клуба Динамо и бегунац од хрватског правосуђа који је осуђен за извлачење новца из Динама, већ четири године живи у Међугорју. Он је за српски "Спортал" дао интервју у коме је причао о великим трансферима, ситуацији са Луком Модрићем и српско-хрватским односима.

ЉУБАВ КОЈУ ДОБИЈАМ ИЗ СРБИЈЕ НЕМАМ НИ У ПОРОДИЦИ:  Здравко Мамић говорио отворено о свему

фото: ЕПА

Против њега се води судски процес у Хрватској, да је "присвојио 6.000.000 евра Динамовог новца", Мамић на каже да је издигао клуб из пепела и објашњава како је радио док је био на челу загребачког клуба.


- Нисам "кокошар", као што је већина људи која води државу и клубове. Који се помаме после прве понуде. Ја сам био непоткупљив. Ја сам њих ставио у машину, како би од њих узео новац. Па су, на пример, нудили за неког играча пет милиона, плус три мени са стране. Ја сам рекао "не, већ сав новац, и то 15 милиона, на рачун Динама". И тако је увек било. А ево какву су ми захвалницу дали. Да сам тај исти Динамо, који сам дигао на ноге, винуо у висине и позиционирао на мапи Еуропе, "тобоже" покрао. Нестварно... Као да се десна страна мозга посвађа с левом. Неописиво. Нема логике. Поновићу, нема велике мудролије, ја сам ценио свој клуб, играче и себе. И нисам дозвољавао одлазак у клуб који први пошаље понуду. Водио сам рачуна и у какве ће средине ићи - рекао је бивши председник.

Мамић се потом осврнуо и на свој одос са хрватским фудбалером Луком Модрићем и испричао шта се све дешавало у прошлости.

 - Када сам обавестио Луку Модрића да не може у Њукасл, и у неке друге клубове, да је имао нож, “заклао” би ме. И он то пише у својој књизи. Да ми је то замерио, да није хтео погледати ни мене ни мог брата. А ја сам хтео, да поред финансијског, и његов спортски пут буде прави. Коначно, мој син га је продао у Тотенхем, један од највећих клубова на свету. Одатле га је продао у Реал. И онда када га је продао у Реал и изградио каријеру, а узели смо га са 14 година као ратног избеглицу, он је "ударио педалу" мом сину, који га више не заступа. Иначе, силно сам поносан на Модрићеву каријеру. Он је непоновљива особа, када је у питању преданост спорту и све ове велике резултате је заслужио - изјавио је Мамић.

Бивши први човек Динама потом је говорио и о српско-хрватским односима.

 - У контакту сам са пријатељима и познаницима из Србије и на то сам силно поносан. Ја такву љубав, коју уживам у Србији, малтене нисам доживео у сопственој породици. Управо је то порука нашим политичким елитама, да се окрену стварности, да не лажу своје народе и да нас више пусте да радимо у миру. Јер ми економски одлично сарађујемо, хрватска младеж се проводи у Београду, а српска по хрватском приморју. Ето дивног примера. Када гласамо на фудбалским форумима, онда се ми договарамо, гласамо за канидата из Хрватске или Србије. Из Динама или Звезде. Били смо светска спортска сила. Данас, када бисмо се спојили у спорту бивше републике, нема спортске силе која би нам била равна - закључио је Мамић.

БОНУС ВИДЕО: Андраде одрадио тренинг са новим саиграчима
 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БИЛА САМ НЕВИДЉИВА ПОРЕД НОВАКА Јелена о односу са супругом: Нисам могла да проговорим!