ГОТОВО ЈЕ: Мијат Гаћиновић има нови клуб

Novosti online

26. 06. 2022. у 12:01

ГРЧКИ фудбалски клуб АЕК је у напредној фази преговора са Хофенхајмом за куповину Мијата Гаћиновића, који је донедавно играо за Панатинаикос на позајмици.

ГОТОВО ЈЕ: Мијат Гаћиновић има нови клуб

Мијат Гаћиновић фото архива ВН

Како преноси „Кикер”, грчки клуб из Атине последњих сати разговара са немачким тимом и играчем и спремна је да комплетира летњу трансфер-бомбу и договори све услове фудбалера који је био ватрена жеља ривалског Панатинаикоса и Ивана Јовановића.

Чини се да се АЕК провукао "испод радара" услед напора Панатинаикоса и сада изгледа да добија битку према немачким медијима. Очекује се да ће Хофенхајм добити износ од близу два милиона евра по комплетирању трансфера, с обзиром да је то износ који је тражио, а никада није добио од ПАО-а, како је недавно објављено у Немачкој и Грчкој.

Што се тиче хонорара, његов уговор са немачким тимом износио је милион и 200 хиљада евра годишње. Уговор интернационалног Србина биће на 3 или 4 године пошто ће трансфер бити обављен куповином, пошто према немачком сајту Хофенхајм није желео да позајми играча на што је инсистирао ПАО, већ да га прода, а АЕК га купује.

 

Овај клуб је држао Мијата Гаћиновића на оку и у јануарском прелазном року, али тад није успео да га ангажује. Сад хоће по свему судећи, српски играч ће остати у Грчкој престоници, али у жуто-црном дресу, а не зеленом. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕДРАГ СПАСИЋ ИЗАШАО ИЗ 30-ГОДИШЊЕ ИЛЕГАЛЕ: Некадашњи љубимац Гробара о чувеном аутоголу у Класику, о Пиксију, Антићу, Осиму