СОТИРОВСКИ ИМА РЕШЕЊЕ ЗА КРИЗУ НИШКОГ СПОРТА: Спајање клубова и спортско друштво под једним именом

Novosti online

27. 05. 2022. у 19:30

КРИЗА потреса нишки спорт, а осим ФК Раднички други суперлигаши не бележе очекиване резултате, док су многи тимови испали из највиших рангова.

СОТИРОВСКИ ИМА РЕШЕЊЕ ЗА КРИЗУ НИШКОГ СПОРТА: Спајање клубова и спортско друштво под једним именом

Фото Танјуг

Примера ради, кошаркашки клуб Константин давно је испао из Прве лиге, а не цветају руже ни рукометном клубу Железничар. Градоначелница Ниша Драгана Сотировски има предлог како решити кризу у нишком спорту.

Велики број клубова у једном спорту води до разводњавања талента, а уједно недостатка резултата.

- Тог сам става, где су се људи поделили и да се договоримо да Ниш, као трећи град по величини, има по један спортски клуб у сваком спорту. И да то Град финансира, а да тај клуб уједини све сујете и поделе, раздоре. И са једним јаким клубом Ниш може да наступа на свим такмичењима. Тако бисмо све спортове подигли максимално и да знамо коме и зашто дајемо новац. То је јединствен начин да се сви стручњаци уједине у један клуб, а ми као Град максимално помогнемо - рекла је Сотировски, а преносе "Јужне Вести".

Као добар пример овакве праксе узела је Крагујевац.

- Стално истичем као добар пример Крагујевац, који се кроз привредно друштво окупио спортисте и на тај начин финансира и контролише. Вероватно ћемо и ми те примере следити. Наравно, ово је све наша жеља - каже градоначеница.

Избор како да овај модел заживи био би остављен спортским радницима.

- Ми смо ту да их финансијски пратимо. Тренутно смо принуђени да финансијски подржавамо, не један клуб, него 6 или 10. Тешко је и Комисији која гледа њихове програме и резултате, коме дати или не дати, коме више, коме мање. Увек се нађе неко незадовољан и приче ко за кога лобира. Мислим да је крајње време да се прво уозбиљимо и да поштујемо тај новац који долази од свих грађана нашег града. И да знамо шта плаћемо и за шта се боримо. Кошарка је један од спортова који има шест клубова, трећи ранг такмичења и то је за Ниш више него поражавајуће - додаје Сотировски.

БОНУС ВИДЕО: Најгрубље лиге на свету: Суперлига Србије у врху, како стоје остали

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*