ПАРТИЗАНОВ ТАНДЕМ У ЗАГРЕБУ? Огласио се Златко Заховић о преласку у Динамо

Танјуг

23. 05. 2022. у 14:21

БИВШИ словеначки фудбалски репрезентативац Златко Заховић демантовао је да ће постати спортски директор загребачког Динама, преноси "Јутарњи лист".

ПАРТИЗАНОВ ТАНДЕМ У ЗАГРЕБУ? Огласио се Златко Заховић о преласку у Динамо

Фото: Н.Скендерија

- Не долазим у Динамо. Не знам одакле те приче - рекао је Заховић.

Поједини хрватски медији објавили су да би Заховић био спортски директор Динама, а Дарко Миланич би сео на место тренера загребачког клуба.

- Миланич? Ми смо велики пријатељи. Ништа ми није рекао на ту тему. Ако је стварно кандидат, онда је сасвим нормално да причека, да ништа не прича пре него што се то догоди. Логично је да такве приче задржи за себе. Велики је радник, који је максимално посвећен свом послу. Сто одсто је у фудбалу, велики је зналац. Миланич је сигурно тренер за клуб какав је Динамо. Може да води највеће клубове, а Динамо је такав. Озбиљан је тренер, дуго је у том послу. С Марибором је освојио шест титула првака Словеније, три пута Куп. Ако га Динамо изабере, он је заиста одличан избор - рекао је Заховић.

Легендарни словеначки фудбалер је истакао да би Миланич могао да направи добар резултат ако одлучи да преузме Динамо.

- Дарко воли да побеђује више од свега. Његов фудбал је једноставан, добро нападаш, а још боље се браниш. Погледајте његове статистике у клубовима у којима је радио. Његови тимови су давали највише голова. Он има много искуства, зна како се играју европске утакмице. Знате да европске квалификације никад нису лаке, без обзира на то што Динамо углавном пролази те квалификације. Међутим, Миланич зна да игра у таквим ситуацијама, зна како да припреми екипу за јаке и непредвидљиве европске окршаје. Динамо не би погрешио ако га узме за тренера - закључио је Захович.

Бонус видео: Свемирско светско првенство: Спектакл какав фудбал не памти

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗ ЈАДРАНА ВРЕБАЈУ 54 ВРСТЕ АЈКУЛА: Ево које су најопасније - десетак напада је забележено