ДУШАН ВЛАХОВИЋ ЗАЛУДЕО АПЕНИНЕ: Тек гради име у Серији А, а Италијани већ написали књигу о њему

Novosti online

19. 05. 2022. у 21:35

НАПИСАНО је литерално дело о Душану Влаховићу, као нова афирмација тога да је српско дете, које је релативно скоро лансирано у фудбалску орбиту залудело Апенине. Књигу ће вечерас представити уредник "Тутоспорта" Гвидо Вачанго, у друштву протогонисте о чијој афирмацији на "чизми" она и говори.

ДУШАН ВЛАХОВИЋ ЗАЛУДЕО АПЕНИНЕ: Тек гради име у Серији А, а Италијани већ написали књигу о њему

ФОТО: АП

У поменутом делу су објављене приче и анегдоте које доносе Ћезаре Прандели, Панталео Корвино, Алберто Марангоне, и други фудбалски радници и познаваоци који су уткали мали део себе у развој каријере која би могла да обележи године фудбала у Калчу.

Испливали су и неки цитати, а посебно леп је дао бивши тренер српског голгетера, Ћезаре Прандели

- Влаховић је био као дијамант прашњав и умрљан од стајања и заборава. Било је довољно да га препознам, очистим и мало изгланцам да би почео да сјаји – изјавио је некадашњи селектор Италије.

Прандели је говорио и о нестварном професионализму и радној етици којом велика нада светског фудбала одише. 

- Остајали смо сатима после групних тренинга на терену да би радили индивидуално на побољшавању његових квалитета и како би меморизовао и аутоматизовао одређене покрете и реакције у датим ситауцијама. На крају бих ја увек морао да кажем: "Доста Душане, идемо на туширање"- А он је инсистирао да наставимо, као дечак: "Молим те шефе, још једном да поновимо акцију, још један центаршут, још један напад на прву стативу, још један"- На крају сам морао да му подвикнем да завршимо са тренингом, јер није било нормално да треје пет сати- испричао је искусни стратег.

У књизи је о српском вундеркинду говорио и Панталео Корвино, човек који се сматра кључном фигуром у трансферу Влаховића из Хумске на "Артемио Франки". 

- Критика у то време није недостајало. Причало се како смо платили превелико обештећење за дечака који није могао одмах ни да се региструје. Такође, ангажман Влаховића онемогућио је евентуални долазак других играча, који нису из држава Европске уније. Андреа Дела Вале ми је ипак веровао. Знао сам да улажем добро и да не смем да одуговлачим, Душан је био на мети привлачних клубова, са много већим могућностима- открио је бивши функционер Фиорентине.

БОНУС ВИДЕО: Влаховић нови рекордер - пет највећих трансфера српских фудбалера

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)