ДИСЦИПЛИНЦИ НЕМИЛОСРДНИ: Партизан због „Пола Мађар, пола усташа“ мора много да плати

Novosti online

18. 05. 2022. у 21:40

ФУДБАЛСКИ клуб Партизан кажњен је са пола милиона динара од стране Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, због увредљивих песама и скандирања на рачун Војводине.

ДИСЦИПЛИНЦИ НЕМИЛОСРДНИ: Партизан због „Пола Мађар, пола усташа“ мора много да плати

фото: АП

Наиме, најватреније присталице клуба из Хумске певале су навијачку песму "Пола Мађар, пола усташа", која је нажалост већ традиционално део колажа сусрета поменутих тимова.

Службена лица евидентирала су шовинистичке испаде и оставила простор Дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије за реакцију. Следећи члан 86 "казненог" правилника, чланови седнице након заседања изрекли су финансијску казну у износу од пола милиона динара фудбалском клубу Партизан.

После меча евидентирана је серија организационих пропуста, када се велики број навијача нашао се на терену.

Ствар се усијала и давне 2011. године, после финала Купа Србије, када су се навијачима у срамотном скандирању придружили и играчи београдског тима, због чега је Војводина најавила тужбе против њих. Тадашњи председник новосадске "старе даме", Ратко Буторовић рекао je реченицу која се и данас понавља: "Ми нисмо усташе, а да смо Мађари, не би нас било срамота".

Кажњена је и Војводина са 200.000 динара, због употребе пиротехнике на утакмици са Црвеном звездом.

Покренут је поступак и против београдских црвено-белих, из истог разлога. Навијачи Звезде претерали су са бакљама, димним бомбама и петардама, на гостовању у Крушевцу. Клуб очекује санкцију на наредној седници Дисциплинске комисије.

БОНУС ВИДЕО:  Суперлига Србије у врху најгрубљих лига на свету, како стоје остали?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БИВШИ МЕНАЏЕР ПОЉАКА ОТКРИО: Левандовски жели у Барселону због Бенземе