ЛИЦИТАЦИЈЕ ОКО МБАПЕА: Јесте-није у Мадриду

Г. ЧВОРОВИЋ

17. 05. 2022. у 14:05

БОЈА дреса коју ће у следећој сезони носити суперталентовани француски фудбалер Килијан Мбапе и даље је непозната. Док једни најављују не само да ће потписати за Реал, већ знају и датум, па тврде да ће се то догодити већ за неколико дана, пре 28. маја, други још дају шансе Пари Сен Жермену да га задржи, док се, у све, сада издалека умешао и Ливерпул! Ипак, како ствари стоје, Мбапе је "једном и по ногом" већ у Мадриду.

ЛИЦИТАЦИЈЕ ОКО МБАПЕА: Јесте-није у Мадриду

FOTO: AP/Tanjug

(Од сталног дописника: ПАРИЗ)

На додели признања за најбољег играча Прве француске лиге у недељу нападач "светаца" је поручио да је његова одлука већ, практично, донета. Најавио је и да ће је саопштити "веома брзо", и пре окупљања француске репрезентације.

Шпански "Атлетик" преноси да су се краљевски клуб и момак из Бондија већ све договорили, до најситнијих детаља. У јавност је тако процурео податак да ће, између осталог, добијати 60 одсто од аудиовизуелних права. Сума целог трансфера, ипак, није саопштена, мада се иза кулиса барата с астрономским цифрама. Наговештава да би Мбапе могао са Мадриђанима да склопи споразум на шест година, са чистом платом од 25 до чак 60 милиона евра годишње, уз коверат дебљи од 100 милиона приликом стављања потписа. Детаљ, такође, који није занемаривање: британски медији наглашавају да тај потпис још није стављен.

Пари Сен Жермен улаже последње напоре да задржи део убојитог трија "МНМ". Уколико им то ипак не пође за руком, као опције да бар мало утаже тугу због одласка Мбапеа стоје им могући трасфери Погбе из Јувентуса (понуђена плата 12 милиона годишње), Чуаменија из Монака (вредност 80 милиона), Нуњеза из Бенфике (процењен на 60 милиона) и Ентонија из Ајакса (цена на тржишту 55 милиона). Ипак, у Паризу би радо пристали да избегну "утешну" трговину.

И док шпанска "Марка" пише да је Мбапе већ прошао лекарски преглед прошле седмице док је боравио у Мадриду, француски "Л'Екип" истиче да и даље ништа није одлучено.

А да све још више добије на замешатељству, јавио се тренер Ливерпула Јирген Клоп уз поруку да је заинтересован за Мбапеа, додуше уз закључак да ипак немају те могућности да се укључе у трку за таквог играча.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ФУДБАЛЕР ПСЖ-А ОПЉАЧКАН У РОНАЛДОВОЈ КУЋИ: Сви се питају зашто је понео толики новац у кешу