ШВЕЂАНИ И ЧЕСИ САД ЉУТИ: Тражили од ФИФА да избаци Русе, а кад се то десило, побунили се због одлуке из Цириха

Novosti online

09. 03. 2022. у 13:34

МЕЂУНАРОДНА фудбалска федерација (ФИФА) одлучила је да репрезентација Пољске прође директно у финале баража за Светско првенство, после суспензије Русије из такмичења, а ту одлуку осудио је Фудбалски савез Чешке.

ШВЕЂАНИ И ЧЕСИ САД ЉУТИ: Тражили од ФИФА да избаци Русе, а кад се то десило, побунили се због одлуке из Цириха

Фото: Архива Новости

Ту одлуку највишег фудбалског тела осудили су фудбалски савези Шведске и Чешке, који су претходно здушно поздравили одлуку да се "зборнаја" елиминише из баража.

Пољска је требало 24. марта да игра у полуфиналу баража против Русије, али је руски тим избачен из такмичења због војне интервенције у Украјини. Фифа је навела да је Пољска тиме директно прошла у финале баража, у коме ће играти против бољег из дуела Шведске и Чешке.

– После одлуке од 28. фебруара и суспензије руских тимова из такмичења у организацији Фифе и Уефе, Пољска ће 29. марта играти против победника меча Шведске и Чешке – саопштила је Фифа.

Русија се жалила Суду за спортску арбитражу (ЦАС) на суспензију, тражећи да буде враћена у бараж за Светско првенство у Катару.

Сад се поставља питање шта су заправо очекивали, да све три репрезентације прођу даље?

Изгледа да су Швеђани ипак очекивали да се одигра неко тријагонале између Пољске, Чешке и Шведске.

Искључујући могућност играња турнира три репрезентације или репесаж друге селекције у плеј-оф, Фифа је фаворизовала Пољску, што је осудио Фудбалски савез Шведске.

– Најразумније и спортски најпоштеније би било да Пољска има новог противника у полуфиналу. Разумемо да је ово за Фифу тешка загонетка за решавање, али ипак треба да важи принцип играња под истим условима, односно играње и победа у два такмичарска меча за пласман на Светско првенство – рекао је председник Савеза Хакан Сјестранд.

Одлуку Фифе осудио је и селектор Шведске Јане Андерсон, рекавши да је “потпуно сулуда са спортског гледишта”, чак иако је поздравио искључивање Русије из такмичења.

– Потпуно смо концентрисани на припрему утакмице против Чешке. Желимо да одемо на Светско првенство и учинићемо све да тамо и одемо – навео је Андерсон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОДЕ ЗВЕЗДА НА +10: Шампион нокаутирао Вождовац, умакао Партизану и загрејао се за Лигу шампиона (ВИДЕО)