ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ ИСКРЕНО: Партизан ме је звао и нема ту шта да се крије

Новости онлине

28. 01. 2022. у 14:57

Срђан Мијаиловић је без икакве дилеме један од најбољих појединаца Чукаричког у досадашњем току полусезоне. Због тога и не чуди интересовање бројних клубова за искусног дефанзивног везисту, са сада већ завидним иностраним искуством.

ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ ИСКРЕНО: Партизан ме је звао и нема ту шта да се крије

FOTO: M. Vukadinović

Повратком у српски фудбал и сјајним партијама у дресу тима са Бановог брда Мијаиловић је поново скренуо пажњу на себе, а о свом избору после турског Кајзерија и руског тима крила Совјетов, Срђан говори у суперлативима.

- Драго ми је да сам погодио са избором клуба. Пре свега, Чукарички игра добар фудбал, а ја сам само део екипе. Моје је да помогнем колико могу. Морамо да наставимо у том ритму. Пријају ми похвале, али не размишљам о индивидуалном учинку. Наше је да изборимо пласман у Европу, али морамо будемо још бољи на пролеће – казао је Мијаиловић.

Срђан је био константно у медијима због могућег преласка у Партизан, а посебну димензију свему томе дала је чињеница да је бивши играч Црвене звезде.

- Покушао сам да се дистанцирам од свега тога, максимално сам био мислима у Чукаричком. Једноставно, мој посао је да се бавим фудбалом. Знам да је Партизан контактирао мој клуб, звали су и мене, нема ту шта да се крије. Да бих променио средину, мора да дође понуда која би задовољила и мене и мој садашњи клуб. Мени је у Чукаричком прелепо, већ сам неколико пута нагласио да је ово клуб у којем се најбоље осећам у досадашњем току каријере. Саиграчи и стручни штаб су, да не претерам, савршени. Све се поклопило, прелепо ми је, главом сам овде и радим максимално.

Да ли вас је изненадио позив Партизана?

- Искрено, изненадило ме је све то, али је остало на том позиву. Понављам, уколико и Чукарички и ја будемо задовољни, кад дође нека понуда од другог клуба, сешћемо и разговараћемо. Први меч у пролећном делу сезоне Чукарички ће играти против Црвене звезде на стадиону „Рајко Митић“. - Прве утакмице су најтеже. На нама је да се добро припремимо, да добро уђемо у ту утакмицу. Пробаћемо да пореметимо планове Звезди, да освојимо бод или три. Играмо само за нас, не занимају нас други, и тако ће бити у свакој утакмици. Не мислим уопште да ћемо бити растерећени, имамо и ми своје планове, желимо да освојимо што више бодова у наставку шампионата. Чека нас и жесток ритам у плеј-офу, на нама је да се максимално боримо.

Похвалио је Мијаиловић и свој некадашњи клуб, који је актуелни првак, а у претходном периоду сјајно игра у Европи.

- Другачије је било него пре десет година, кад сам носио дрес Црвене звезде. Драго ми је да се клуб стабилизовао, да остварује добре резултате. Види се и по сјајном играчком кадру да све иде набоље. Партизан и Црвена звезда су тренутно бодовно далеко испред остатка Супер лиге.

Мијаиловић ипак не сматра да је разлика у квалитету баш толика.

- Искрено, не мислим да је толика разлика између вечитих ривала и остатка лиге. Има и у другим екипама добрих играча. Једноставно, имамо много младих играча, момци још немају довољно искуства, али ће и то доћи с временом. Пробаћемо да их угрозимо у другом делу шампионата. Звезда нас је заслужено победила јесенас, против Партизана нисмо имали ни среће.

Кад већ помиње младе играче, Мијаиловић је открио кога види као наследника у бело-црном дресу.

- Имамо баш доста добрих, младих играча, на свим позицијама. Има доста потенцијалних наследника за нас „маторе“. Поготово за Кајевића, он треба увелико да заврши каријеру, али бори се, не да се још... има и старијих од њега, на пример Белић и Пушкарић, не бих много о њима. Додуше, добри су за атмосферу. Шалим се, увек су спремни да ускоче, много помажу и доносе екипи – казао је Мијаиловић, који је потом додао:

- На мојој позицииј има доста момака. На пример, Кристијан Белић је сјајно радио у Београду, такође и овде на припремама. Ту су Ковач, Лукић, не треба никог посебно да издвајам.

Мијаиловић је у првом делу сезоне добио чак седам жутих картона, убедљиво највише у Чукаричком.

- Пробаћу да се сачувам, с обзиром на то да су сада суспензије далеко чешће, због броја картона. Против Металца, на пример, нисам ни прекршај направио, а добио сам јавну опомену. Не љутим се, судија је погрешио, сигурно није имао лошу намеру, дешава се...

На крају, Мијаиловић је лаконски одговорио на питање до кад ће бити у дресу Чукаричког.

- Док ме директор Матијашевић не пусти – насмејао се искусни дефанзивни везиста и један од најбољих играча Супер лиге Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)