ЦРНА ГОРА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Преминуо Малесија Војвода (52), "тихи убица" из Мојковица

Новости онлине

24. 12. 2021. у 08:13

НЕКАДАШЊИ фудбалер и тренер Војвода Малесија преминуо је данас у 52. години.

ЦРНА ГОРА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО: Преминуо Малесија Војвода (52), тихи убица из Мојковица

Војвода Малесија (плави дрес) у дуелу са Стевом Глоговцем Фото: М.Вукадиновић

Биће упамћен као велики борац на терену, неустрашив нападач, препознатљив и карактеристичан лик подгоричког и црногорског фудбала - тих, скроман, ненаметљив... 

Често су га звали "тихим убицом", алудирајући на лакоћу постизања голова.

Рођен је у Мојковцу, али је као петогодишњак са родитељима стигао у тадашњи Титоград, где је фудбалски "одрастао".

Играо је за бројне клубове, од Јавора из Ивањице, Полимља из Пријепоља, бјелопољског Јединства, до Будућности и Зете, у којој је блистао када се голубовачки клуб почетком овог века пробио до Прве лиге СР Југославије.

Носио је и дресове Радничког из Ниша, Уралан Елисте (Русија), београдског Радничког...

По завршетку играчке каријере посветио се тренерском позиву, у Зети је у два наврата био помоћни тренер, а водио је и фудбалске школе, учио најмлађе о "најважнијој споредној ствари на свету".

Његова ћерка Тања Малесија је фудбалска репрезентативка Црне Горе.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

ВЛАДА СРБИЈЕ ПОМАЖЕ ГРАЂАНИМА: Ево ко ће имати право на мање рачуне за струју