ДУШАН ТАДИЋ О МИТРОВИЋУ: Квалитетима заслужује већи клуб, љут сам што игра у Чемпионшипу

Новости онлине

23. 12. 2021. у 16:49

ДУШАН Тадић изабран је за најбољег српског фудбалера у 2021. години. Водио је капитен Ајакса "орлове" до пласмана на Мундијал у Катару.

ДУШАН ТАДИЋ О МИТРОВИЋУ: Квалитетима заслужује већи клуб, љут сам што игра у Чемпионшипу

FOTO: M. Vukadinović

Ипак, многи причају о његовој сјајној сарадњи са нападачем Фулама, Александром Митровићем. Они практично могу да играју везаних очију. Управо је Тадић центрирао, а најбољи стрелац Чемпионшипа главом погодио мрежу Португалаца за одлазак Србије на Светско првенство.

- Знамо се у душу. Тачно Александар зна шта ће да се деси (кад Душан има лопту, оп. ау), баш као и ја знам шта ће се десити. Слажемо се на и ван терена, ми смо већ видели неке ситуације које ће се тек десити. Баш је видљива добра сарадња и на и ван терена - рекао је Тадић.

Колико се добро слажу показује и чињеница да је Тадић челним људима клуба из Амстердама предлагао да купе Митровића.

- Предлагао сам. Био је мало скуп. Надам се да је у будућности све могуће, волео бих да видим Митра у великом клубу. Он то заслужује. А ја се често љутим на њега што игра у Чемпионшипу, иако је срећан у Фуламу, али људским и играчким квалитетима заслужује већи клуб. Мора то да тражи од себе. Да иде у велики клуб и да њему постиже голове.

Србија је пружала одличне игре у квалификацијама за Мундијал и многи очекују висок пласман у Катару.

- Наравно да очекује, и ми сами исто очекујемо. Самопоуздање које нам је Мистер уградио је огромно, осећа се у народу, као и код нас играча. Морамо да поставимо високе циљеве, видећемо шта ће испасти.

Душан Тадић/FOTO: M. Vukadinović

Светско првенство ће се играти наредне године, али током зиме.

- Досад нисмо имали таква искуства, али се као професионалци морамо прилагодити свим условима. Можда и није лоше, бићемо у пуном такмичарском интензитету, играћемо утакмице за клубове, не видим да ће нам термин представљати проблем.

Капитен Ајакса је трећи пут проглашен за најбољег фудбалера Србије. Претходно је то био случај 2016. и 2019. године.

- Сигурно једно од најдражих признања. Претходно је, такође, крунисано пласманом на Светско првенство. Оба су подједнако драга, јер су последица тимског успеха, што је најбитније. Лепа су индивидуална признања, али кад се тимски печатира добија посебан значај. Фокус ми је да увек будем на располагању екипи, за мој Ајакс и репрезентацију. Све остало, попут рекорда, титула, мечева у Лиги шампиона или оваквих признања долази само по себи. Стварно не размишљам о томе - закључио је Тадић.

БОНУС ВИДЕО: Душан Тадић: Једно од најдражих признања

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

АНА ИВАНОВИЋ У БИКИНИЈУ: На плажи у дводелном купаћем (ФОТО)