ИЛИЈА ЗАВИШИЋ ЗА "НОВОСТИ": Мој друг Моца - највећи!

Милан Блажић

05. 12. 2021. у 10:00

ДЕЛИЛИ су добро и зло пуних осам година у Партизану, а сада је дошло време за растанак.

ИЛИЈА ЗАВИШИЋ ЗА НОВОСТИ: Мој друг Моца - највећи!

FOTO: M. Vukadinović

Илија Завишић (69) се сјајно разумео са Момчилом Вукотићем на терену и ван њега, а смрт вероватно и највећег аса којег је клуб из Хумске изнедрио, повод је за подсећање на дане које су проводили у клубу који им је све дао, и којем су они све дали.

- Имао сам ту част и задовољство да играм са њим осам година. То је уједно била и привилегија. За мене је он најбољи играч Партизана, не могу да причам о периоду пре нашег, али од момента када смо заиграли заједно, а и све касније што сам гледао, тврдим да је највећи - почео је причу Завишић.

СА УНУЦИМА НА ТРЕНИНГУ

ДРУЖЕЊЕ два фудбалска класића је у последње време било проређено због Моциног здравственог стања.

- Водили смо унуке на тренинге у Партизану, па смо се виђали стално до пре седам месеци када је мој унук прешао у Телеоптик. Оперисао је Моца гласне жице и имао је проблема са говором - каже Завишић.

О мајсторствима са лоптом је много написано, а Завишић најбоље зна да ништа од тога није било претерано.

- На терену је био непоновљив. Могао је сам увек да реши утакмицу. Кад нисмо знали шта ћемо давали смо лопту Моци. Ценили су га противнички навијачи, да узмемо пример Звезде. Никада их није сматрао противником, него само спортским ривалом. Нису могли да га воле, али су га поштовали и ценили као човека.

НЕПОНОВЉИВ Момчило Вукотић у играчком добу/ФОТО: Архива "Борба

Колико се о Вукотићу причало као о сјајном фудбалеру, толико је увек истицана и његова људска величина.

- Волео је дружење, пријатеље. Увек је желео да помогне. Био је ауторитет код судија, код управе. Никада се није наметао, вукао новинаре за рукав да се пише о њему. Није желео да се истиче, али хтели - не хтели увек сте морали да га гурате у први план.

САХРАНА У УТОРАК

КОМЕМОРАЦИЈА легендарном фудбалеру Партизана Момчилу Моци Вукотићу одржаће се у уторак у Скупштини града Београда од 11 сати. Како је саопштено из клуба, опело ће истог дана бити служено у капели на Топчидерском гробљу од 13.30, а сахрана је у 14 сати.

За крај и подсећање на Моцину највећу пасију после фудбала.

- Сликарство је било његова друга љубав. На промоцији књиге је уједно имао и изложбу и тада се видело колико је сјајно и то радио. На крају, у потпуности се слажем са предлогом Саше Илића да се стадион назове Моциним именом јер он је синоним за Партизан - закључио је Завишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)