ЗА СТОТИ РОЂЕНДАН, ПРАВАЦ СРПСКА ЛИГА: Фудбалери из Банатског Карађорђева остварили историјски успех

Богољуб Грујић

04. 12. 2021. у 20:08

ФУДБАЛЕРИ Јединства из Банатског Карађорђева, убедљивом победом на свом терену против екипе БАК из Беле Цркве 4:0, обезбедили су титулу јесењег шампиона у Војвођанској лиги Исток, са учинком од десет победа, два ремија и три пораза. Тако су остварили најзначајнији успех у историји клуба, који је основан 1929. године.

ЗА СТОТИ РОЂЕНДАН, ПРАВАЦ СРПСКА ЛИГА: Фудбалери из Банатског Карађорђева остварили историјски успех

ФК Јединство БК

- Тек смо на половини зацртаног плана, да у години када наше село, иначе једно од најмлађих у Војводини, обележава 100 година постојања, стигнемо до Српске лиге, што би стварно било историја - каже Драган Радаковић, потпредседник, душа и покретачка снага свих акција Фудбалског клуба Јединство.


Колико мештани Банатског Карађорђева или популарни Мајкани, воле фудбал и свој клуб, најбоље потврђују пуне трибине на свакој утакмици, искрена подршка, али и сложне акције уређења стадиона и организација неизбежног "трећег полувремена", нарочито када се слави победа.


- Јесења титула је освојена, фудбалери ће се месец дана одмарати, али нама из управе предаха нема. Имамо важан задатак и обавезу да сачувамо тим, који је остварио историјски успех, јер никада до сада Јединство није било првопласирано у Војвођанској лиги - додаје председник клуба Синиша Чубрило, уз напомену да ће тим бити појачан са неколико квалитетних фудбалера, како би се сачувала прва позиција на табели и у години јубилеја села, обележио улазак у Српску лигу.

ФК Јединство БК


Агилни секретар Милан Баста Бале осим административних обавеза, задужен је да шиша и одржава травнати терен, који под његовом руком, како у шали кажу, "дише и мирише".
Идеја чланова управе клуба, да се током зимске паузе, одраде грађевински радови на стадиону, покрију трибине и поставе мини-рефлектори, који ће омогућити вечерње тренинге првог тима, али и млађих категорија фудбалера, које су, као никада до сада, попуњене бројним малишанима. Млађи засад будни сањају деби у првом тиму Јединства.
Клинци из Банатског Карађорђева, које као тренер предводи некадашњи репрезентативац и фудбалер Пролетера из Зрењанина Слободан Дубајић, супериорно су се прошетали општинском лигом и доказали да су потенцијал и залог за лепе, будуће, фудбалске дане у Банатском Карађорђеву.

ФК Јединство БК


- Најмање четири године смо као екипа заједно, стварамо тим, али и шампионску атмосферу у клубу која треба да нас све заједно припреми за нове домете. До сада смо у неколико наврата били у врху табеле, али ово је први пут да смо јесењи прваци - искрен је Синиша Чубрило, који изражава захвалност бројним пријатељима и навијачима клуба, који су сложни и организовани у свим акцијама, када је потребно да се помогне клубу.
Фудбалер Саво Мартиновић, легенда клуба, на крају приповеда да ће се играчи у зимској паузи "припремати" и тако што ће заједно са мештанима села, учествовати у акцији уређења стадиона.
- Не стидимо се физичког рада. Па ко не би волео да игра под рефлекторима а да гледа публика "под стадионским кровом. Од пролећа имаћемо један од најлепших "малих" терена у Војводини - обећава Саво.

БЕТОНИРА И ПРЕДСЕДНИК

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ, председница Скупштине општине Житиште, Ивана Петрић Мартиновић и начелник општинске управе Младен Ајдуковић, неизоставна су карика историјског успеха фудбалског клуба Јединство, али не треба занемарити ни подршку свих осталих из ове средњобанатске општине. Председник општине Житиште Митар Вучуревић, лично се укључио у грађевинске радове бетонирања постоља за будуће рефлекторе.

ФК Јединство БК

ДРУЖЕЊЕ, ПА СВЕ ОСТАЛО

НЕПИСАНО је правило и неоправдани минус, уколико се након утакмице не дође на обавезно дружење играча, чланова управе и навијача у неком од локалних кафића. Било је венчања, рођендана, крштења и осталих славља, али прво се испоштује традиционално дружење, па се иде даље.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)