ХЕРОЈИ ОВОГ ДОБА: Звезда угостила здравствене раднике који се боре са короном (ФОТО)

Танјуг

03. 12. 2021. у 23:12

Фудбалски клуб Црвена звезда угостио је данас здравствене раднике, који већ две године у борби против корона вируса показују да су хероји овог доба.

ХЕРОЈИ ОВОГ ДОБА: Звезда угостила здравствене раднике који се боре са короном (ФОТО)

ФК Црвена звезда

Домаћин здравственим радницима Србије био је председник клуба Светозар Мијаиловић.


"Ви сте хероји овог доба, али мислим да су лекари увек хероји јер су увек у прилици да се боре за здравље, људски живот и оно што је најплеменитије у човеку кад има такву улогу да може помоћи ономе коме је та помоћ неопходна. Желим вам да имате што мање посла, јер ће се на тај начин потврдити да се мере које се предузимају дају резултате", истакао је Мијаиловић.
Директор Клинике за инфективне и тропске болести, која је у склопу Клиницког центра Србије, Горан Стевановиц истакао је да је Црвена звезда у безброј ситуација показала да је једна од најзначајнијих институција која подиже свест младима, али и да је пружила велику помоћ од почетка пандемије у виду донација, на којој је целокупни здравствени систем Србије захвалан.

"Изузетно нам је задовољство што смо овде, у једној од наших кућа фудбала и морамо да кажемо нашем најуспешнијем фудбалском клубу. Можда јесам мало пристрасан, али не треба заборавити да поред озбиљних спортских успеха, Спортско друштво Црвена звезда и посебно фудбалски клуб су увек били свесни ситуације и посебно помагали", истакао је Стевановић.

Он је подсетио на Звездине донације током пандемије, као и едукативну улогу коју клуб има у борби против пандемије.

"Дејан Станковић је рекао да се вакцинисао, да се његова породица вакцинисала, као и да су се играчи у клубу вакцинисали, то даје додатни подстрек пре свега младој популацији која нам је још увек проблематична у поштовању заштитних мера да нам се свима заједно придружи и да нам омогући поново да гледамо пуне стадионе и опет да наша Маракана обара рекорде по броју гледалаца", истакао је Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)