"ОПЕТ БИХ ГА ДОСУДИО": Обрадовић о спорном пеналу због ког иде у затвор (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 12. 2021. у 10:24

СРПСКИ судија Срђан Обрадовић је осуђен на 12 месеци затвора и 10 година ван фудбала због намештања меча Спартак - Раднички Ниш.

ОПЕТ БИХ ГА ДОСУДИО: Обрадовић о спорном пеналу због ког иде у затвор (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Обрадовић тврди да је невин, да није намерно погрешио и да би опет свирао пенал.

- Опет бих досудио једанаестарац због којег сам осуђен на 12 месеци затвора - каже за "Информер" бивши фудбалски судија Срђан Обрадовић.

Меч је одигран 13. маја 2018. године када су Суботичани оба гола постигли са беле тачке. Споран је био други пенал, када је, према Обрадовићевом уверењу, лопта у 77. минуту погодила у руку одбрамбеног играча Нишлија Андрију Мијаиловића.

- Знам да нисам крив, јер ништа нисам урадио намерно. Ево, прошло је више од три године отад и проживео сам пакао, али да се врати време и да ону ситуацију видим као тада, опет бих досудио казнени ударац. Одлуку сам донео на основу личног судијског уверења. Није ни први ни последњи пут да је неки арбитар погрешио. Толико пута се десило да је нека екипа оштећена за казнени ударац јер га судија у том тренутку није видео. Или да је неком досуђен, а није требало. Ово је вероватно јединствен случај у свету да је судија осуђен на затвор због грешке на фудбалској утакмици- рекао је Обрадовић.

Арбитар из Јагодине тврди да му нико није тражио да суди у корист Спартака.

- Био сам у шоку када је ми је два дана након меча одређен притвор. Нисам могао да верујем шта се дешава. Скинут сам са листе судија, али сам годину дана касније враћен. Надао сам се да је ту крај мукама и да је цео хаос иза мене. Када сам осуђен на 10 година ван фудбала и 12 месеци затвора, био сам шокиран. Моја породица је прошла кроз јако тежак период. Наставићу да се борим јер ово не може да прође овако - закључио је Обрадовић за "Информер".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)