"ДА НИЈЕ НЕКА ГРЕШКА?" Легендарни капитен Југославије после 40 година сазнао да је био у избору за Златну лопту

Novosti online

01. 12. 2021. у 22:29

НЕКАДАШЊИ репрезентативац Југославије Златко Вујовић тек после 40 година сазнао је да је 1981. био у конкуренцији за Златну лопту Франс фудбала.

ДА НИЈЕ НЕКА ГРЕШКА? Легендарни капитен Југославије после 40 година сазнао да је био у избору за Златну лопту

FOTO: Arhiva novosti

Престижно признање додљено је пре два дан а по 65. пут, а седми пут лауреат је постао Лионел Меси, што је изазвало доста полемика међу фановима, али и међу стручњацима.

Вујовић је заузео 19. место у години у којој је Златну лопту, по други пут узастопно, освојио Немац Карл Хајнц Румениге. Тачније, са четири гласа поделио је 19. позицију са Енглезом Тревором Брукингом.

- Па то ми је први глас. Нисам имао појма. Нисам читао новине. Играо сам фудбал, мислио сам на терен и утакмице, не на медије. Да се тај није преварио ко је гласао за мене? Можда је то била нека грешка? Кад то чујем, код мене изазива задовољство. Један глас да сам добио у избору за најбољег у Европи, камоли четири, било би супер - рекао је Златко Вујовић за загребачке Спортске новости.

Златко је те године био поглашен за најбољег играча Југославије у избору Спортских новости, а 40 година касније од њих је сазнао да је био у Топ 20 играча Старог континента (у то време ова награда додељивала се за најбољег играча Европе).

- Нисам пратио ни тај избор за најбољег играча Југославије, али на крају су ми јавили да сам победник за један бод испред Велимира Зајеца и Сафета Сушића. Таквих играча да нисам могао да верујем. Па ја сам пред Зајецом и Сушићем стајао “у ставу мирно”. Они су били светски играчи - додао је Вујовић, који је за репрезентацију Југославије одиграо 70 утакмица и постигао 25 голова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)