ЗЛА КОБ НАЈСКУПЉЕГ ФУДБАЛЕРА СВЕТА: Крај године за Нејмара, трећи пут му страдао скочни зглоб

Г. ЧВОРОВИЋ

29. 11. 2021. у 22:43

ПОВРЕДА никада не долази у добром тренутку, али то се нарочито односи на Нејмара, најскупље плаћеног играча на планети до сада (222 милиона), који не престаје да ређа одсуства у дресу "светаца", с најавом да је ова фудбалска година за њега завршена после повреде у Сент Етјену.

ЗЛА КОБ НАЈСКУПЉЕГ ФУДБАЛЕРА СВЕТА: Крај године за Нејмара, трећи пут му страдао скочни зглоб

ФОТО: АП

Од сталног дописника из Париза

После старта Масона, Нејмар је, урлајући у боловима, у недељу изнет на носилима, а стадион "Жофроа Гишар" морао је да напусти на штакама. Још једна његова повреда зглоба оставиће Мбапеа и другове без помоћи Бразилца, према првим проценама, дугих шест недеља.

Испоставиће се, тако, да ће Нејмар недостајати када је то доста важно за ПСЖ, као што је то већ често био случај. Срећом, неће бити судбоносне утакмице, јер Парижани већ знају да ће такмичење по групама у Лиги шампиона завршити на другом месту, док у Лиги имају комотну предност на лидерској позицији. Ипак, у госте им долази трећепласирана Ница, путују затим у Ланс, дочекују Бриж и Монако, чека их гостовање у Лиону...

Забрињава хронична осетљивост Нејмарових зглобова, јер му је ово трећа тежа повреда те врсте у дресу "светаца". Пре свега, међутим, навијачима је тешко пало што ће изостати даље уигравање тројке МНМ, која се баш није показала убитачном ове јесени. Мпабе и Меси ће, тако, морати извесно време сами да проналазе заједнички осећај на терену.

Ако може да послужи као утеха навијачима, двадесетдеветогодишњи Бразилац је обећао да ће се, после повреде, "вратити још јачи".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)