ЦЕО КЛУБ ЗАРАЖЕН ОМИКРОН СОЈЕМ ОСИМ БИВШЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: "Срећом ја нисам оболео, а и остали су вакцинисани па су добро"

Novosti online

29. 11. 2021. у 20:59

ПОРТУГАЛСКИ медији данас су објавили вест да је 13 фудбалера Белененсеша заражено новим „омикрон“ сојем корона вируса, а да је међу њима и српски интернационалац Андрија Луковић којег није било у протоколу за меч са Бенфиком.

ЦЕО КЛУБ ЗАРАЖЕН ОМИКРОН СОЈЕМ ОСИМ БИВШЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Срећом ја нисам оболео, а и остали су вакцинисани па су добро

Фото: Nebojsa Parausic

Некадашњи млади репрезентативац Србије у разговору за Блиц негирао је да је заражен, али је истакао да је добар део што играча што стручног штаба добио позитивне налазе због чега се налазе у карантину.

-На срећу ја нисам заражен, али 17-18 људи из клуба јесте. Што играча, што чланова стручног штаба - почео је Луковић изјаву за „Блис спорт“ и надовезао се.

- У досадашњих 12-13 одиграних кола све је било у најбољем реду, међутим пред последњу утакмицу са Бенфиком двојица-тројица саиграча су добила повишену температуру, због чега су послати на тестирање након којег је утврђено да су позитивни на корону.- рекао је Луковић и додао:

- Затим је цела екипа тестирана најпре брзим тестовима, где је десетак играча добило позитивне резултате, а како антиген тестови нису баш најпоузданији затим смо подвргнути ПЦР тестовима, где је код практично половине тима утврђено присуство новог соја вируса - рекао је Луковић.

Он је истакао да је већина његових саиграча прошла без оучљивих симптома, највероватније зато што је цела екипа вакцинисана уочи сезоне.

- Што се тиче симптома, већина саиграча је прошла без неких израженијих. Зато смо и били изненађени када смо сазнали резултате тестова. Могуће да је то прошло без симптома јер је цео тим вакцинисан пад старт сезоне. Симптоме је имало свега тројица играча, али они се нису разликовали од оних нама познатих, код претходних сојева вируса. Углавном повишена температура. Ускоро нас чекају нова тестирања па ћемо видети како стоје ствари- закључио је Луковић.

Омикрон сој коронавируса појавио се у Јужној Африци а пацијенти се највише жале на јак умор и болове у телу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)