СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ВОЖДОВАЦ: Ривал је баш незгодан, а нас је уздрмала тешка повреда...

Новости онлине

27. 11. 2021. у 16:23

ПАРТИЗАН након пораза у Талину наставља такмичење у Суперлиги Србије утакмицом против Вождовца (недеља, 16.30)

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ВОЖДОВАЦ: Ривал је баш незгодан, а нас је уздрмала тешка повреда...

FOTO: M. Vukadinović

Тренер црно-белих Александар Станојевић истиче да пораз од Флоре (1:0) није много пореметио екипу, те да једино може да брине повреда Лазара Марковића.

- Нас је највише пореметила повреда Лазара Марковића. Ситуација која се догодила с њим нас је доста померила. Остало су све нормалне ствари, нема разлога да нас било шта друго помера. Имамо свој пут, знамо где смо, шта смо - рекао је Станојевић.

Још се не зна тачно колико ће одсуствовати са терена капитен клуба из Хумске.

- Има разних прогноза, видећемо. Тежак је прелом у питању, на више места. Тежи случај са кључном кости. Ако буде процењено да ће морати операција, надамо се да ће бити све успешно.

Нема сумње да Партизан не чека лак задатак на "крову", па су многи коментарисали како се жртвовала утакмица са Флором, како би се што спремније дочео меч са Вождовцем.

- Ми смо у Естонији изашли на терен у најбољем могућем саставу у датом тренутку. Нама је свака утакмица најважнија, поготово у Европи, јер клубу доносе коефицијент, новац, а са Флором је доносила и сигурност пред последњу утакмицу у групи. Мени је тренинг најважнији, а камоли мечеви. Сваки преозбиљно схватамо, улазимо у њих максимално. Било је и раније утакмице када сам на полувремену мењао по тројицу играча. Против Флоре је измена била јер нисмо били довољно опасни, хтели смо да то променимо.

Александар Станојевић/FOTO: M. Vukadinović

Станојевић респректује ривала без обзира на то што га је савладао сва четири пута од када се врати на клупу црно-белих.

- Да, али су три утакмице биле код нас, на нашем стадиону. Једина коју смо играли тамо била је егал утакмица, иако смо победили 2:0. Оба гола дали смо у другом полувремену, противник је имао своје шансе у првом делу. Друго, никада не поредим утакмице, сада је нови тренер, све је другачије.

Комплименте је упутио и на рачун тренера "змајева" Александра Линте.

- Линту знам изванредно, изузетно је озбиљан стручњак, детаљиста, имао сам прилику да причам с њим о фудбалу. Врло добро знам колико је посвећен и колико добро ради свој посао. Направио је стабилизацију Вождовца, играју изузетно агресивно, нападају са доста играча. Биће тешко развити игру против њих. Добро су адаптирани на свој вештачки терен, много боље играју код куће него страни. Доста су незгодни, директни, имају много добрих младих играча. Биће врло тешка утакмица за нас. Мада, пре бих увек изабрао да играмо на вештачкој трави него на неком блату.

Трио који је пропустио дуел са Флором - Игор Вујачић, Никола Терзић и Филип Холендер неће бити на терену ни против Вождовца.

- Ни на кога од њих не могу да рачунам - потрвдио је Станојевић за крај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)