ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ЗА "НОВОСТИ": Играћемо најлепше у Европи (ФОТО)

Дејан Ристић

21. 11. 2021. у 11:30

ПРИЧАЛО се да ће у Топли До, недалеко од Сурдулице, у обилазак овдашње фабрике воде, Драган Стојковић слетети хеликоптером, као неко божанство које је успело да фудбалску репрезентацију Србије лагано и надмоћно одведе на Светско првенство у Катар, али то се није догодило.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ЗА НОВОСТИ: Играћемо најлепше у Европи (ФОТО)

ФОТО: Д. Ристић

Популарни Пикси је показао да стоји чврсто на земљи, да је сасвим нормалан човек, који само ради свој посао. Додуше, ради га врхунски, што је доказао у досадашњем раду са националним тимом. Пласман у Катар није никакво чудо, већ последица препознавања потенцијала играча и вере у рад, методологију тренинга, тактике и система.

- Победа је важна, али мени је много битан начин на који се долази до победе и до добрих резултата. Победа над Португалијом је био само шлаг на торти, последња утакмица у овом циклусу, који смо одиграли изузетно квалитетно и сасвим заслужено завршили први. Све је то резултат залагања играча, али и Фудбалског савеза који је омогућио све оно што нам је потребно за рад, тако да успех не схватам лично, већ као успех свих нас - успех српског фудбала - рекао је Стојковић за "Новости".

ИЗ ФАБРИКЕ НА СТАДИОН

СТОЈКОВИЋ је током посете југу Србије, најпре обишао фабрику "Власинка" у Топлом Долу, произвођача воде "Роса" и разговарао са директором "Кока-коле" за Србију Светославом Атанасовом, која је власник фабрике. У Сурдулици је присуствовао првенственом мечу између домаћег Радника и Колубаре, и обишао недавно осликан мурал на стадиону, на коме се лик селектора нашао у друштву чувеног Марадоне.

На питање какви су планови за СП, селектор лаконски одговара да је Катар још далеко и да има довољно времена да се о томе размишља.

- Када бих вам сада рекао какви су ми планови и шта очекујем, шта ћете ме онда питати за два, три или шест месеци? Не бих имао више адута. Уживајте као што ужива цела Србија. Обрадовали смо нацију и то је за мене највећа сатисфакција. Народ је задовољан, не само због резултата, већ и због односа играча на терену на којем су изгарали и веровали у оно што радимо - каже селектор.

Циљ је постигут, Србија се пласирала на СП, а начин на који је то постигнуто учинило ја да апетити и очекивања порасту. Стојковић је свестан тога, али верује да то не може негативно да се одрази на рад националног тима и играче.

- Такве ствари на мене не могу да утичу, као што се видело и у претходном периоду. Имам чисте идеје у глави по питању тима, игре и понашања, уопште свега што чини један фудбалски тим и једну фудбалску нацију. Ми јесмо фудбалска нација и то смо доказали - поручује Пикси.

СРДАЧНИ ДОМАЋИНИ

ПИКСИЈА су, као домаћини, поздравили министар у Влади Србије Новица Тончев и председница Општине Сурдулица Александра Поповић, која није крила усхићење јер, како је рекла, обожава Стојковића.

Сусрет са селектором Србије су искористили запослени у овдашњој фабрици за фотографисање, а нарочито су одушевљена била њихова деца.

Селектор је свестан одговорности, своје личне, као и играча тима који предводи.

- Не смемо да разочарамо јер сам ја стално говорио да Србија мора да игра најлепши фудбал у Европи и то тако мора да буде. Зашто? Па, зато. Мислим да је техника нешто најлепше у фудбалу и кад људи купе карту и дођу на стадион желе да виде добру игру и лепе потезе, много шутева и голова. Ја хоћу да играмо такав фудбал да, чак и када изгубимо, наши момци буду испраћени аплаузом. А нећемо изгубити - поручио је уз осмех Драган Стојковић.

БОНУС ВИДЕО: Хит видео: Митар у папучама и с тробојком око врата поздравља српске навијаче

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)