ПИКСИ: Србија мора да има оригинал фудбалски пасош

Танјуг

18. 11. 2021. у 13:23

У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ сви дају максимум и прате оне идеје које ја сматрам да су добре и које доносе идентитет једне репрезентације, тај пасош који мора да буде оригинал, никако копија - рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси у изјави за ТВ Танјуг после пласмана на Мундијал у Катару.

ПИКСИ: Србија мора да има оригинал фудбалски пасош

FOTO: AP/Tanjug

- Пласман на Светско првенство је заједнички успех, не видим да сам ја ту специјално важан, важни су играчи и идеја коју смо имали од почетка квалификација. Момци су радили на прави начин, слушали су моје савете. Тај оптимизам и веру да морамо да успемо пренео сам на играче и успео сам да их убедим да су најбољи. Постоје и неке традиције. Ми смо савладали Португал 1984. године у Лисабону, ја сам постигао трећи гол, а 37 година касније поново смо савладали домаћина. Ипак, традиције нису толико важне, важно је да репрезентацију водим исправно и да успем да урадим нешто добро за ову земљу.

Селектор Стојковић похвалио је капитена репрезентације Душана Тадића.

- Он је капитен нашег тима, неко ко се понаша одлично на терену и ван њега. Његова техника је перфектна, његова фудбалска интелигенција плени. Тадић има сјајну каријеру, утицај на репрезентацију је велики, али он то никада није злоупотребио.

Стојковић истиче да је веома важно да су односи у националном тиму одлични.

- Генерално, успели смо у селекцији да направимо једну хомогену, здраву дружину, здрав тим и оно што сам рекао о Тадићу, односи се и на остале репрезентативце. Када српска репрезентација игра, људи морају да уживају, да им буде лепо. Србија мора да игра леп фудбал, који се заснива на техници. Сигурно нисте видели клавијатуристу како иде у теретану - закључио је Стојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КЛОП НЕ ОЧАЈАВА: Резервишите хотел за финале у Истанбулу