ПОПОВИЋ ЗА "ОРЛОВЕ" Ивица Илијев: "Тим је показао да поседује потенцијал, Менинг се још тражи"

М. БЛАЖИЋ

05. 11. 2021. у 19:11

БЕЛГИЈАНЦИ вероватно јесу физички јачи, беспрекорни у дуелима, имају Ођиђе-Офоеа, који у сваком тренутку може ни из чега да створи нешто, али дефинитивно нису баук.

ПОПОВИЋ ЗА ОРЛОВЕ Ивица Илијев: Тим је показао да поседује потенцијал, Менинг се још тражи

FOTO: FK Partizan

Уверили су се црно-бели у то у четвртак увече у Генту, где им је најпре гол висио у ваздуху, да би после свега резонски и оправдано жалили што у кофере пред повратак у Београд нису "спаковали" сва три бода (1:1).

- Поносан сам на играче после ремија са Гентом. Рекао сам и после првог меча у Београду, да је епилог могао да оде и на једну и на другу страну. Када се осврнем на квалификациони циклус, имали смо осећај да ћемо се са Белгијанцима борити за прву позицију у групи и терен је показао да смо били у праву. Дефинитивно смо ми и они најквалитетнији у групи, негде изједначени по квалитету, па су детаљи одлучивали о поретку - истакао је приликом сумирања утисака спортски директор Ивица Илиев.

Нови систем, са три дефанзивца, у који су црно-бели ускочили практично без увежбавања на тренинзима, донео је логично и плусеве и минусе.

- Екипа је изашла храбро, без тренинга на стадиону на коме се играо меч, први пут у новом систему, па почетак није обећавао да ћемо касније присуствовати европској представи Партизана. Касније смо "убрзали", екипа је почела да игра и ниједног момента није била инфериорна. Штавише, имала је вођство, неке зреле прилике и ситуацију да утакмицу приведе крају победом. Најбитније је да смо готово сигурни учесници пролећа у Европи и верујем да ћемо наставити на овај начин, да можемо да направимо нешто велико, јер је тим у свим досадашњим мечевима показао да поседује потенцијал.

Сјајна партија Слободана Урошевића се нашла под лупом првог човека спортског сектора Партизана.

- Не могу да кажем да тако нешто може да се предвиди. Урошевић је постигао спектакуларан гол, који можда не приличи његовој позицији, и зато је утисак још јачи. Да је неко други постигао нешто слично, ми бисмо сада испевали песме на ту тему. Честитао сам му, не само за гол, већ за утакмицу, јер сматрам да је најбоља у дресу Партизана

За разлику од левог бека, холандски офанзивац још мора да се доказује да би заслужио похвале.

- Мениг се још тражи. Рекао сам му да од њега очекујем утицај у завршној трећини терена, да буде директнији, безобразнији. Зато смо га довели. То је показивао у холандској лиги, офанзивној, дозвољава више простора нападачима, док је наша тврда дефанзивно, па Квинси не проналази индивидуалност. Дао је неке голове, има и асистенције, све је то у реду, међутим, не заборавите да је фактички тек два месеца у клубу и да није прошао припреме, није имао времена да упозна саиграче. А ми смо некад много сурови да много брзо сечемо и критикујемо.

На крају и широк осмех када се помене учинак 22-годишњег чувара мреже.

- Поповић је за мене спектакуларан и пресрећан сам какав бисер имамо у тиму, односно на голу. Није моја уска стручност, али заиста не могу да замислим где су му лимити. Верујем да ће у перспективи репрезентација Србије у њему добити првог голмана - нада се Илиев. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)