"ОЈ, ХРВАТСКА МАТИ, СРБЕ ЋЕМО КЛАТИ": Скандалозно скандирање навијача Динама на стубу срама и у комшилуку! Реаговала и полиција

Новости онлине

28. 10. 2021. у 11:15

СКАНДАЛОЗНО скандирање навијача Динама на мечу против Бијелог Брда наишло је на осуду јавности и у Хрватској.

ОЈ, ХРВАТСКА МАТИ, СРБЕ ЋЕМО КЛАТИ: Скандалозно скандирање навијача Динама на стубу срама и у комшилуку! Реаговала и полиција

Фото: ЕПА

Наиме, тамошњи медији извештавају са пуно срама са утакмице Купа Хрватске.

"Ој хрватска мати, Србе ћемо клати" и "Хрватска мати ме родила, хрватска земља отхранила, Хрват сам био и Хрват ћу бити, живела НДХ" викали су "бојси" и прекршили Закон о спречавању нереда на спортским такмичењима, пише хрватски портал 24 сата.хр.

Навијачи Динама нису престајали да узвикују увредљиве пароле према становницима српске националности који чине већину у Бијелом Брду, а сада се о целој ситуацији огласила и ПУ Осјечко-барањска.

Утакмицу је са трибина гледало 1100 навијача, а из полиције кажу како су двојицу "бојса" завршила у затвору.

Фото: Принтскрин

 

- Током утакмице је дошло до непримереног скандирања скупине навијача. Пре саме утакмице, током и после фудбалске утакмице полиција је ухапсила двојицу навијача због почињених прекршаја из члана 4 Закона о спречавању нереда на спортским такмичењима - огласили су се из полиције.

Ипак, ово није крај истраге. Из полиције кажу како је и даље у току истрага којом покушавају да дођу до свих навијача који су скандирали и правили неред током утакмице, а у томе им помаже и загребачка полиција.

Коначно су и комшије схватиле да мржња не води нигде и да треба те изгреднике жестоко казнити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)