ТСЦ ДОБИО ТРЕНЕРА: Јовановић мења Крстајића

Novosti online

26. 10. 2021. у 13:00

ТСЦ из Бачке Тополе именовао је досадашњег спортског директора Мирка Јовановића за новог шефа стручног штаба, уместо Младена Крстајића.

ТСЦ ДОБИО ТРЕНЕРА: Јовановић мења Крстајића

фото: фк тсц

Клупско руководство пружило је максималну подршку доскорашњем спортском директору Мирку Јовановићу и после утакмице са Партизаном одлучило да без префикса вршилац дужности води екипу до зимске паузе, сазнаје Спорт клуб.

Одлично познавање екипе, клуба и средине дефинисали су у основи уверење председника Јаноша Жемберија и сарадника да Јовановић заслужује мандат у пуном капацитету. Некада први сарадник Золтана Саба, промовисан потом у спортског директора, изградио је статус човека од поверења људи у Бачкој Тополи.

Последњих дана, сменом Младена Крстајића, актуелизоване су приче о његовом наследнику у амбициозном суперлигашу. Лицитирано је свакојаким презименима, међутим, и у тим тренуцима руководство клуба имало је јасан став – ТСЦ у избору шефа струке не сме да погреши.

У одсуству квалитетног решења на дужи рок шансу је добио Мирко Јовановић, чији мандати су раније имали искључиво привремени карактер. Крајем јесењег дела прошле сезоне, после изненадне смрти Золтана Саба, водио је екипу два пута. У тренерској каријери, пре доласка у Бачку Тополу, радио је као тренер у нижеразредним клубовима – Црвеној звезди из Новог Сада, бачкопетровачкој Младости, новосадском Индексу.

Уз Јовановића остаје и стручни штаб из мандата Младена Крстајића. Бивши селектор, у договору са људима из клуба, бирао је последњих месеци сараднике и зато је логична одлука да већина њих буде ангажована на старим пословима и под вођством новог шефа.

Именовање трећег шефа у суперлигашкој ери не повлачи за собом ниједну административну препреку. Нови шеф струке власник је ПРО националне лиценце и може несметано да води екипу у професионалном рангу. Уговор са претходником, Младеном Крстајићем, садржи и ставку о могућности једностраног раскида уговора. ТСЦ у том случају не мора раскид да документује споразумом са бившим тренером. Аутоматски, именовањем клуба нови шеф стручног штаба стиче дозволу за рад.

После пораза од Партизана (1:3), званично нови шеф струке водиће ТСЦ у среду, у утакмици шеснаестине финала Купа Србије, на Златибору.

БОНУС ВИДЕО -

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)