"НАРОД ЈЕ ЗНАО КО ГИНЕ, А КО СЕ ПЛАШИ У БОЈУ" Породица у сузама, огроман број људи на опроштају од легендарног Драгана Пантелића

А. Илић

25. 10. 2021. у 13:38

ФУДБАЛ се на дирљив начин опростио од легендарног српског голмана Драгана Пантелића, који је преминуо од последица коронавируса.

НАРОД ЈЕ ЗНАО КО ГИНЕ, А КО СЕ ПЛАШИ У БОЈУ Породица у сузама, огроман број људи на опроштају од легендарног Драгана Пантелића

А. Илић

Комеморацији одржаној у просторијама нишког Радничког нису могли да присуствују сви заинтересовани. Просто, Пантина животна и фудбалска величина била је превелика, а заоставштина толика да у салу нису могли да уђу сви који су желели да се опросте од славног чувара мреже.

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу


Познати нишки новинар Зоран Петковић прочитао је текст о Пантелићу, у коме је истакао и следеће:


- По повратку са првенства света само Панта и Гудељ нису били извиждани, дочекани су овацијама јер је народ знао ко гине, а ко се плаши у боју. Ако сте читали о афери Драјфус, знате како је када вас неко неправедно оптужи... Голмани су као вино, могу да бране колико хоће. Њему је било доста. Део паузе због казне провео је као рукометаш, играо је ни мање ни више него за нишки Железничар, а Живковић му је дозволио да пуца пенале - открио је Петковић.

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу

Потом се окупљенима обратио Пантелићев саиграч из Радничког Милован Обрадовић, који је поручио:

- Били смо поносни када је Панта играо за репрезентацију света, то је била велика ствар...

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу

Потресен је овим великим фудбалским губитком био и Милош Дризић:

- Никада нисам имао већу трему него данас, Панта ми је био идол. Рођен сам близу стадиона, а ту где смо сада био је гол на коме је тренирао. Гледао сам одбрамбену линију како игра, посебно сам гледао голманске тренинге, ту је Панта радио са Кнезом, а источна трибина била је пуна. Играчи су остајали да гледају те тренинге. Оно што голман Бајерна ради данас, Панта је пре 40 година! Најтеже ми је да вам кажем нешто о човеку који је пет живота проживео. Јутрос ми је зазвонио телефон, звао је Иван Гудељ. Каже "Отишао је део мене". Мој Панта...

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу

А док је породица легендарног голмана у сузама испратила ове речи, окупљенима се обратио и Оливер Пауновић, редитељ документарог филма о Драгану Пантелић.


- Пре месец дана он је добио награду за животно дело, тај филм биће емитован и у Милану. Шалили смо се тада на Златибору да ли ћемо моћи да одемо. Панта је рекао тада: "И, шта сада, Оливере? Када неко добије награду за животно дело - сигурно је крај".

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу
Ко је био Драган Пантелић?

Легендарни голман, рођен 9. децембра 1951. године, каријеру је почео у Лешници, а бранио је још за Графичар, Бордо, Тимок и репрезентацију Југославије.

А. Илић

Детаљ са комеморације Драгану Пантелићу

Након што је завршио каријеру, Драган Пантелић је био председник Радничког, а радио је и као инструктор у Фудбалском савезу Србије.

А. Илић

Књига жалости поводом смрти Драгана Пантелића

Пантелић ће остати упамћен као голман испред свог времена. Налази се на деветом месту вечите листе стрелаца међу чуварима мреже, а једини је на том списку који је каријеру почео и завршио у 20. веку. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)