ИТАЛИЈА СЕ ЦРВЕНИ ОД СТИДА: Праунук фашистичког лидера дебитује уз Србина

Новости онлине

24. 10. 2021. у 11:52

Бенито Мусолини, бивши фашистички диктатор Италије, један је од главних негативаца светске исторје. Своју "славу" доживео је током другог светског рата као савезник никога другог но Адолфа Хитлера.

ИТАЛИЈА СЕ ЦРВЕНИ ОД СТИДА: Праунук фашистичког лидера дебитује уз Србина

Фото: АП

Директно је одговоран за 400.000 жртава у борби са савезницима, а данас је и његов праунук познат - али као фудбалер италијанског клуба Лацио.

Рођен је 2003. године у Риму као Романо Бенито Флориани Мусолини, али је у медијима познатији као Мусолини јуниор.

За дивно чудо овај младић је своју фудбалску каријеру почео у редовима највећег ривала Лација, Роми али се са 13 година придружио клубу који је његов прадеда обожавао.

И данас се очекује његов први меч за сениорски тим. У Италији све врви од наслова, хоће ли дебитовати Романо Мусолини, момак интригантног презимена и лозе. Сари је за меч у Верони позвао младог играча који игра на месту десног бека или десног везног играча.

Отац му је познати пијаниста Мауро Флоријани, мама Алесандра Мусолини (унука Бенита Мусолинија) па тако има два презимена Флоријани-Мусолини, а средње име Лациовог фудбалера, је, погађате Бенито.

ФОТО: АП

 

Велики део навијача Лација себе сматра поносним фашистима и већ деценијама праве проблеме италијанским властима и позивају на линч етничких, верских и сексуалних мањина. Штавише, ривалство између Роме и Лација није спортске природе, већ искључиво расне и верске јер су кроз историју јевреји навијали за Рому док се у Лацију окупљала „десно оријентисана“ група навијача.

Рецимо и то да би Мусолинија данас поздравила и Веронина трибина иза гола, навијачи "Скаљера" су познати као екстремни десничари и имају велико пријатељство са навијачима Лација, па би из погрешних разлога млади фудбалер могао да доживи овације навијача обе навијачке трибине.

Фудбал је данас у другом плану, чека се само Саријева одлука да ли ће Мусолини дебитовати уз српског репрезентативца Сергеја Милинковић Савића и како ће реаговати италијански медији.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)