ПОНОСНИ НА ПАНТУ: Велика жалост у завичају чувеног Драгана Пантелића на вест о његовој смрти

В. МИТРИЋ

20. 10. 2021. у 19:16

ЛЕШНИЦА, прелепа српска варош, прва урбана у Србији, где се одвајкада одвијао динамичан, друштвени, спортски и културни живот, која лежи између Дрине и Видојевице и Цера, завијена је у црно.

ПОНОСНИ НА ПАНТУ: Велика жалост у завичају чувеног Драгана Пантелића на вест о његовој смрти

ФОТО: Желимир Крстев

У истом дану изгубила је две фудбалске и људске "иконе", Драгана Пантелића и Драгана Петровића, који су оставили велики траг у овдашњем Борцу, клубу који је био и остао понос, не само овог дела Србије. Сплетом околности легендарни голман Драган Пантелић је постао много познатији. Нажалост и он је изгубио борбу са вирусом корона у нишком Универзитетском медицинском центру.

ФСС: ИСТИНСКА ИКОНА ФУДБАЛА

ФУДБАЛСКИ савез Србије јуче се на дирљив начин опростио од легендарног голмана Драгана Пантелића.

- Тужна вест за српски фудбал. Драган Пантелић, легендарни српски и југословенски голман, преминуо је у 69. години. Био је икона Радничког из Ниша, али и југословенског фудбала, чији је национални тим представљао на ОИ у Москви 1980. и СП у Шпанији 1982. За 20 година каријере одиграо је 529 утакмица на клупском нивоу и још 19 у дресу репрезентације - наводи се, између осталог, у ин мемориам ФСС.

Звона на цркви, у средишту варошице, означила су одлазак још једног омиљеног Лешничанина, који је оставио дубок траг у српском и југословенском фудбалу. Отишао је давно из варошице у којој је растао, уживајући у лепотама Дрине и њеног приобаља и данима проведеним на стадиону Борца.

- Драган је био, пре свега, велики човек, пун љубави, здравог духа, добронамеран и позитаван, који је до краја живота волео Лешницу свим срцем - каже Мирко Глигорић, бивши фудбалер и један од тренера Борца. - Био је човек од кога су могле да се науче најважније лекције о фудбалу, спорту уопште и животу. Сви смо га волели и били поносни на њега. Тако ће бити занавек.

Милутин Стевановић је својевремено играо са Драганом, кога памти "као врсног спортисту, који је и одбранама и понашањем, бриљирао где год се појављивао".

- Уз све то, наш Драган је стасао у врсног домаћина, јер је, са собом, у Ниш понео оно најбоље из Јадра - каже Стевановић. - Велика људина и, с разлогом, оволика жалост у Лешници, читавом Јадру и Рађевини. Личност за највеће поштовање био је и остаће заувек.

Драган је био поносан на Лешницу, каже Александар Лечић, чувени фудбалер Лознице, а волео је и Лозницу:

- Све нас је волео - каже Лечић. - Кад бисмо играли у Нишу или околини, није пропуштао утакмице. Кад дође код нас у Лозницу, за све нас је то био празник. Био је човек кога је свако ко га је иоле познавао волео. Шармантан, духовит, енергичан, бистар, али пријатан и драг, истовремено, пленио је љубав свих нас. Зато је ово велика жалост.

ЛЕГЕНДА Драган Пантелић/ФОТО: Желимир Крстев

Сутра ће Лешница на вечни починак да испрати и своју "звезду" Драгана Петровића (60), који је кад је окачио копачке о клин, помагао клуб као члан управе или ватрени навијач. У смрт га је одвела корона и, како се испоставило, десетогодишње погрешно лечење у Лозници.

Драган је био из оне генерације фудбалера романтичара, који су оставили у наслеђе млађима да поштују и воле легенде вароши какав је био његов имењак Пантелић, "вечити Лешничанин из Ниша".

Раденко Цвејић, Лешничанин, који је ватрени навијач Борца од малих ногу, у ком је и сам играо до поласка у Полицијску школу, каже да је "одлазак два Драгана, две легенде вароши, скоро у једном дану, велика жалост за место, али и пример како човекољупци, попут њих, остају за најлепши споменар места и његових мештана".

БОНУС ВИДЕО: ЂОКОВИЋ ИЗНЕНАДИО ШЕТАЧЕ: Новак у друштву супруге и деце возио бицикл поред београдске Бетон хале

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)