ФУДБАЛ ЈЕ ИЗГУБИО ВЕЛИКО ИМЕ: Предраг Стаменковић о смрти Драгана Пантелића

Novosti online

20. 10. 2021. у 13:12

ФУДБАЛСКА Србија је у шоку. У 69. години нас је напустио Драган Пантелић, који је подлегао последицама вируса корона.

ФУДБАЛ ЈЕ ИЗГУБИО ВЕЛИКО ИМЕ: Предраг Стаменковић о смрти Драгана Пантелића

foto: Tviter

Пантелић је без сумње био један од играча који је важио за фудбалску легенду на просторима бивше Југославије, био је играчка легенда ФК Раднички из Ниша, а то је потом постао и водећи клуб као функционер.

У периоду од 1997. године до 2001. Пантелић се са Милошем Дризићем ухватио незахвалног посла, када је град окренуо леђа Радничком сео је у фотељу првог човека клуба.

Некадашњи фудбалер Радничког, из периода када је Пантелић био председник, Предраг Стаменковић у разговору за Новости изјавио је саучешће Пантелићевој породици.

- Данас је много тужан дан, када сам чуо да Драган више није са нама није ми било добро. Фудбал је изгубио велико име. У своје, а и у име брата Ненада, изјављујем искрено саучешће породици Пантелић - почео је Стаменковић.

Стаменковић је потом евоцирао успомене из периода када је Пантелић водио клуб од 1997. до 2001. године. Тада је заједно са братом близанцем Ненадом Стаменковићем наступао у Радничком.

- У сваком смислу Панта је био легенда југословенског фудбала, а нема сумње и Радничког из Ниша. Имали смо част да је био председник клуба када смо ми играли. Памтићемо га као харизматичног човека, истинску легенду. Ухватио се посла у време када је Раднички био пред гашењем, а његовим доласком све је функционисало како треба.

Био је велики боем за живота. Стаменковић је испричао и једну анегдоту.

- Панта је био страствени ловац, позвао је делегацију предвођену Зораном Чолаковићем и неколико играча на састанак у Малчи на његовом ранчу. Одвео нас је на поткровље, био је страствени ловац, пола тог простора красили су ловачки, а пола фудбалски трофеји. Било је ту фотографија из Радничког, са мечева тима света, са Бекенбауером и бројне друге успомене.

Стаменковић је на крају разговора додао да је Пантелић за свог мандата вратио навијаче на нишки Чаир, а да је Раднички предвођен Чолаковићем играо одличан фудбал у то време.

БОНУС ВИДЕО - 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)