НА ВЕСТ О СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГОЛМАНА : Драган Пантелић - вечни Лешничанин из Ниша

В.Митрић

20. 10. 2021. у 11:13

ЛЕШНИЦА је завијена у црно јер је у истом дану изгубила две фудбалске и људске „иконе“ - Драгана Пантелића и Драгана Петровића, који су оставили велики траг у овдашњем „Борцу“,.

НА ВЕСТ О СМРТИ ЛЕГЕНДАРНОГ ГОЛМАНА : Драган Пантелић - вечни Лешничанин из Ниша

ФОТО: Желимир Крстев

Прелепа Лешница, прва урбана варош у Србији, где се одвајкада одвијао динамичан, друштвени, спортски и културни живот, која лежи између Дрине и Видојевице и Цера. 

Звона на цркви у средишту варошице означила су одлазак још једног омиљеног Лешничанина, који је оставио дубок траг у српском и југословенском фудбалу. Отишао је давно из варошице у којој је растао, уживајући у лепотама Дрине и њеног приобаља и данима проведеним на стадиону „Борца“.

- Драган је био, пре свега, велики човек, пун љубави, здравог духа, добронамеран и позитиван, који је до краја живота волео Лешницу свим срцем - каже Мирко Глигорић, бивши фудбалер и један од тренера „Борца“.

- Био је човек од кога су могле да се науче најважније лекције о фудбалу, спорту уопште и животу. Сви смо га волели и били поносни на њега. Тако ће бити занавек.

Милутин Стевановић је својевремено играо са Драганом, кога памти „као врсног спортисту, који је и одбранама и понашањем бриљирао где год се појавио“.

- Уз све то, наш Драган је стасао у врсног домаћина, јер је са собом у Ниш понео оно најбоље из Јадра - каже Стевановић.

- Велика људина и с разлогом оволика жалост у Лешници, читавом Јадру и Рађевини. Личност за највеће поштовање био је и остаће заувек.

Драган је био поносан на Лешницу, каже Александар Лечић, чувени фудбалер Лознице, а волео је и Лозницу.

- Све нас је волео - каже Лечић.

- Кад бисмо играли у Нишу или околини, није пропуштао утакмице. Кад дође код нас у Лозницу, за све нас је то био празник. Био је човек кога је свако ко га је иоле познавао волео. Шармантан, духовит, енергичан, бистар, али пријатан и драг, истовремено, пленио је љубав свих нас. Зато је ово велика жалост.

Данас ће Лешница на вечни починак да испрати и своју „звезду“ Драгана Петровића, који је, кад је окачио копачке о клин, помагао клуб као члан управе или ватрени навијач. У смрт га је одвела корона и, како се испоставило, десетогодишње погрешно лечење у Лозници.

ФОТО: Приватна архива

Драган је био из оне генерације фудбалера романтичара, који су оставили у наслеђе млађима да поштују и воле легенде вароши какав је био његов имењак Пантелић, „вечити Лешничанин из Ниша“.

Раденко Цвејић, Лешничанин, који је ватрени навијач „Борца“ од малих ногу, у ком је и сам играо до поласка у Полицијску школу, каже да „одлазак два Дргана, две легенде вароши, скоро у једном дану, су велика жалост за место, али и пример како човекољупци, попут њих, остају за најлепши споменар места и његовим мештана“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)