ГОЛМАН, ГОЛГЕТЕР И - ПИВОТМЕН: Хала у Чаиру памти Драгана Пантелића као рукометаша у Првој лиги велике Југославије

Novosti online

20. 10. 2021. у 10:44

ЛЕГЕНДАРНИ голман репрезентације Југославије и ФК Раднички из Ниша Драган Пантелић изгубио је битку са короном и преминуо ове среде у УКЦ Ниш.

ГОЛМАН, ГОЛГЕТЕР И - ПИВОТМЕН:  Хала у Чаиру памти Драгана Пантелића као рукометаша у Првој лиги велике Југославије

ФОТО: Желимир Крстев

Легендарни Панта, најбољи стрелац међу голманима, био је Хозе Луис Чилаверт пре Хозе Луиса Чилаверта. С тим што је он, осим из пенала и слободних удараца, мреже тресао и из игре, као онда када је преварио свог претходника у дресу са националним грбом Енвера Марића. 

Али мало је познато да је Драган Пантелић играо и рукомет, и то у Првој лиги Југославије, која је тада била једна од јачих лига на свету.

Током суспензије у Француској, када је као члан Бордоа неправедно оптужен да је претукао судију (суспензија је касније укинута), опробао се као рукометаш у нишком Железничару.

- Интересантна ствар се десила тада. Зоран Тута Живковић био је тренер. Правио је клуб изузетне резултате. Међутим, није имао публику. Дошао је на идеју да ме региструје, играо сам пивота и на тој утакмици коју сам одиграо напунили смо халу! То је био меч против Црвенке. Било је несвакидашње за спорт, град и за мене - присетио се легендарни спортиста.

Панта је тада Железничар опремио са три гарнитуре дресова и комплетне опреме, а поред тога и финансијски је помогао рукометном клубу са Чаира како би стигао на једно гостовање.

- Да, тачно је. Била је и ситуација да Жеља није имао средства за путовање на меч. Клубу сам помогао финансијски, драго ми је због тога. Није лепо што је до тога морало да дође, да један појединац помаже на тај начин, посебно у професионалном спорту. Имао сам могућност да помогнем и то сам учинио.

БОНУС ВИДЕО -

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)