НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ МЕЂУ ГОЛМАНИМА: Како је Драган Пантелић савладао "летећег Мостарца" - голчина са 80 метара каква се више не виђа (ВИДЕО)

Novosti online

20. 10. 2021. у 10:02

СРПСКИ фудбал остао је без легендарног Драгана Пантелића, који је ове среде изгубио битку са коронавирусом.

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ МЕЂУ ГОЛМАНИМА: Како је Драган Пантелић савладао летећег Мостарца - голчина са 80 метара каква се више не виђа (ВИДЕО)

ФОТО: Желимир Крстев

Остаће упамћено да је Панта био најбољи стрелац међу голманима, не само у нашој земљи, у то време ни на свету му није било равног.

Један од голова који ће се памтити и који и данас препричавају љубитељи фудбала, Пантелић је дао још једном легендарном голману, летећем Мостарцу Енверу Марићу.

Било је то 26. октобра 1980. године на Чаиру, у сезони у којој је "Реал са Нишаве" изборио пласман у Куп УЕФА у коме ће стићи до полуфинала.

Пантелић је испуцао лопту у покушају да пронађе Митошевића, али је лопта прескочила и центарфора Радничког и голмана Вележа и завршила у мрежи.

- То је била случајност. Имао сам добро испуцавање. Лопта је пала у шеснаестерац Вележа, прескочила је Митошевића и Марића и још неколико наших и њихових играча. Сви су мислили да ће лопта завршити у њиховом поседу, она их је преварила и завршила у голу. То је остало запечаћено у историји, Радничком је мој гол донео два бода и пласман у Куп УЕФА - присетио се Пантелић овог гола у последњем интервјуу који је дао за Новости.

Није му било свеједно, јер Марић је већ тада био легенда.

- Хај­де да сам на тај на­чин по­сти­гао гол не­ком клин­цу, баш би ме би­ло бри­га, али, ова­ко, зна се ко је био Ма­рић. 

БОНУС ВИДЕО - 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)