УЛАГАЊЕ ОД МИЛИЈАРДУ И ПО: Европа добија трећи највећи стадион на свету

Новости онлине

19. 10. 2021. у 17:36

ФК БАРСЕЛОНА ће напустити чувени стадион "Ноу камп", и то привремено, због великог реновирања које следи.

УЛАГАЊЕ ОД МИЛИЈАРДУ И ПО: Европа добија трећи највећи стадион на свету

Фото: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Како је потврдио председник славног клуба Ђоан Лапорта, услед великог пројекта "Еспаи Барса", ког је недавно назвао виталним за опстанак поменутог гиганта, екипа Барселоне ће бар на једну сезону морати да игра на другом спортском објекту. Да ли од следеће сезоне, или од лета 2023, још није утврђено.


Није одређено ни на ком терену ће играти, али је највероватније да ће решење бити "Стадион Јохан Кројф", који се налази покрај Барсине академије "Ла Масија", а на коме тренутно мечеве може да посматра 6.000 гледалаца, а могуће је, "релативно лако и брзо", значајно увећање капацитета.

Барселона на "Ноу кампу" игра од 1957, а ако уроди план руководства да се позајмицом од чак милијарду и по евра реновира и славни стадион, али и његова околина (новац би се враћао од зараде коју би тај комплекс доносио у годинама које следе), екипа ће се потом вратити на своје уобичајено игралиште које ће бити "опасано" увећаним трибинама.

ФОТО: ЕПА

Ноу камп


Наиме, уместо досадашњих 99.000 столица, на реновираном славном објекту биће постављено 110.000, чиме ће "Ноу камп" постати трећи највећи стадион на свету.

Подсетимо, испред су само севернокорејски "Рунградо 1. мај" у Пјонгјангу (прима 114.000 гледалаца) и светски рекордер, индијски "Наренда Моди" у Гуџарату (132.000).


БОНУС ВИДЕО Нови навијачки хаос у Француској
 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)