ЈОЈИЋ НА СТАРОЈ СТАЗИ: Везиста Партизана већ у октобру близу прошлогодишњег учинка са краја сезоне

М. БЛАЖИЋ

18. 10. 2021. у 21:34

МНОГО је било повика на Милоша Јојића у његовој првој повратничкој сезони у Партизану, а мало правих аргумената којима би се одбранио од дежурних, али и оних правих, реалних критичара.

ЈОЈИЋ НА СТАРОЈ СТАЗИ: Везиста Партизана већ у октобру близу прошлогодишњег учинка са краја сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Направљен пенал у јесењем вечитом дербију сезоне 2020/2021.  је остао као јасно видљив белег, чак и када су се на офанзивном плану неке ствари мењале набоље.

Завршио је Јојић ту сезону са четири постигнута гола и девет асистенција, а комплетна слика није имала превише светлих тонова. Од почетка нове, сви су сведоци неког новог, конкретнијег и отреситијег Јојића.

За разлику од неких ранијих "лутања" у везном реду, сада је "закуцан" на месту задњег везног, позицији која му је пријала у првом мандату и која му очигледно и сада омогућава да буде важан фактор у офанзивно нестварно добром Партизану. Са четири гола (последњи Раднику у недељу - 2:0) и седам асистенција Јојић се већ средином октобра практично изједначио са Јојићем из претходне сезоне.

- Најбитније је да смо узели три бода и да нисмо примили гол. Знали смо шта нас очекује. Победа је могла да буде убедљивија, али морамо бити задовољни са 2:0. Направили смо добру увертиру за четвртак - истакао је везиста црно-белих приликом подвлачења црте под 11. првенствену победу.

Сваки нови тријумф, логично, доноси додатну инјекцију самопоуздања и преко потребног мира у свлачионици клуба из Хумске. Радник је архивиран практично већ у недељу увече, све мисли у Партизану су већ окренуте борби за прво место у групи Лиге конференција и окршају са Гентом у четвртак (21.00).

- Важно је да се победе нижу. Имамо европску утакмицу пред нама, и у Лиги конференција желимо да извучемо максимум. Спремамо се за победу! Играмо пред нашим навијачима, надамо се да ће доћи велики број људи на стадион да нас подржи.

Белгијанци су исте вечери кад и Партизан забележили идентичну победу над Еупеном (2:0). И поред чињенице да не блистају у националном шампионату, јасно је да је пред Станојевићевим пуленима веома тежак посао како би и после три кола задржали максималан учинак.

- Испратио сам мало кад је група извучена, погледао сам резултате. У првенству им не цветају руже, нису баш добро стартовали, узели су мало бодова у односу на оно што се учекује од њих, али сигурно је да су веома незгодна екипа. Имају неколико добрих појединаца - закључио је Јојић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)