НЕ МОЖЕ УВЕК ПУНА МРЕЖА! Стојковић: Људи изгледа очекују да на свакој утакмици постигнемо четири или пет голова

Н. ИЉУКИЋ

12. 10. 2021. у 09:45

БИЋЕ тешко, биће 3:0! Навијачи широм света, па и у кишовитој Србији, вероватно су ових дана узимали претходну реченицу у уста када су саркастично предвиђали исходе квалификационих утакмица наше репрезентације пред гостовање Луксембургу или пред долазак Азербејџана у Београд (вечерас, 20.45).

НЕ МОЖЕ УВЕК ПУНА МРЕЖА! Стојковић: Људи изгледа очекују да на свакој утакмици постигнемо четири или пет голова

ФОТО: ФСС

И, већ у суботу (0:1) се испоставило да више нема места сарказму, нити разметању оптимистичким изјавама.

Зна то и селектор "орлова" Драган Стојковић који вечерас (20.45) на терен стадиона "Рајко Митић" изводи екипу која опет игра једну од оних утакмица која је у главама навијача већ унапред добијена.

- Фудбал се пуно променио и данас га сви играју и то веома добро. Утакмица у Луксембургу је била такмичарска и веома важна и тако смо је и схватили и зато смо победили. Били смо тим који је створио девет шанси за гол. И на крају, победа од 1:0 или 2:0 не мења ништа. Донели смо кући три бода. И не може свака шанса да буде гол. Поред тактичке, техничке и физичке припреме, имали смо и психолошку припрему, јер је то био меч у којем није била дозвољена грешка - каже Стојковић.

Селектор је затим открио неколико статистичких података, који довољно говоре колико је труда уложено и зноја проливено до мининалне победе у Луксембургу.

- На тој утакмици је Сергеј Милинковић-Савић претрчао 12 километара, Тадић 12,5, Влаховић 11,5 километара и два дефанзивна играча Настасић и Вељковић по 11 километара. Ако се погледају само ови подаци, могу да будем задовољан оним што смо направили на тој утакмици. И та победа од 1:0 је награда за врсту ангажовања. Али, људи изгледа очекују да на свакој утакмици Србија даје по четири или пет голова, што је наравно немогуће - додао је Стојковић.

У Луксембургу смо опет видели двојицу нападача у дуету. Влаховић и Митровић су теже него што се очекивало функционисали пред голом домаћина.

- Имамо тројицу сјајних нападача. Митровић, Влаховић и Јовић се врло добро разумеју. Веома је битно да ко год од њих на свакој утакмици даје свој максимум и онда сигурно неће бити проблема. Чека нас изузетно озбиљан ривал, који је последњи на табели наше групе, али који уме да направи проблеме сваком противнику - уверен је Стојковић.

Србија је на два корака до одласка на Мундијал у Катар 2022. Сува математика говори управо то: ако победе Азербејџан и Португалију у Лисабону следећег месеца, "орлови" ће директно да оду на СП. Уколико неким несрећним случајем освоје данас само бод, осигураће бар утешни бараж, јер трећепласирани Луксембург не може да нас стигне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)