НЕ РУШИТЕ ТАКМИЧЕЊЕ! Из Заједнице апелују на клубове да не вуку потезе као Радник, Раднички Ниш и Звезда

Н. ИЉУКИЋ

23. 09. 2021. у 21:55 >> 21:56

НАЈНОВИЈА дешавања по питању одлагања утакмица због изненадне болести играча, у великој мери праве проблем са календаром такмичења што нас доводи у ситуацију да кваримо сјајну такмичарску сезону, која до сада није имала никаквих лоших конотација.

НЕ РУШИТЕ ТАКМИЧЕЊЕ! Из Заједнице апелују на клубове да не вуку потезе као Радник, Раднички Ниш и Звезда

FOTO: M. Vukadinović

Ово су речи којима се директор Заједнице Суперлиге Србије Александар Пивић обратио јуче свим клубовима, а посебно Раднику, нишком Радничком и Црвеној звезди, који су пријавили веће групе фудбалера са стомачним проблемима и одложили своје мечеве са ТСЦ, Металцем и Вождовцем.

Ситуација која је, не би то ваљда никога у Србији требало да чуди, изазвала одређене сумње у веродостојност, изазвала је најбурније реакције код тренера Партизана Александра Станојевића, који је прстом показао директно на Звезду и на - регуларност такмичења. Члан 15 Пропозиција тог такмичења је у последња два дана прилично (зло)употребљен, а на њега се јуче позвао и Пивић.

- Процедура за одлагање утакмица у случају изненадне болести играча предвиђена је чланом 15. Пропозиција за такмичење у Суперлиги Србије,

МЕТАЛАЦ КРАТАК И ЕФЕКТАН

ТРЕНЕР Партизана Александар Станојевић је пре два дана пуних седам минута "горео" на конференцији за медије причајући о "финтама" највећег ривала. Ипак, ногу су први повукли нишки Раднички и Радник. Металац је требало да буде ривал Нишлија, али су у Горњем Милановцу били много краћи и можда ефектнији од Станојевића, па су у Ниш послали овакву поруку:

- Играчима Радничког желимо брз опоравак. Сигурни смо да ће да оздраве већ до следећег кола, предстојећег викенда. Металац ће одложену утакмицу одиграти када сви наши играчи буду спремни, без повреда, без жутих картона и када будемо достигли топ форму. Јавићемо се, свакако, дан-два раније!

по којој је клуб дужан да уз писани захтев поднесе и комплетну медицинску документацију издату од стране релевантне државне медицинске установе за минимум седам стандардних играча, како би Медицинска комисија ФСС могла да одлучује по поднетом захтеву. У конкретном случају, у 10. колу одлагање по истом основу затражила су три клуба, Радник због болести седам играча, нишки Раднички због болести 12 играча и Црвена звезда због болести десет играча. Медицинска комисија ФСС је у сва три конкретна случаја проценила да су услови по питању достављених медицинских извештаја испуњени, на основу чега је донела одлуку о одлагању утакмица ових клубова - образложио је Пивић, док "Новости" из Заједнице Суперлиге ни на неколико поновљених молби нису добиле детаљан списак 29 оболелих фудбалера три поменута клуба.

Пошто је све ово изазвало сумње у фудбалској јавности у Србији, директор Суперлиге је врло јасно скренуо пажњу клубовима управо на тај детаљ и практично затражио да се са оваквим појавама не руши интегритет такмичења.

- Природа ситуације је таква да сви укључени учесници у такмичењу и тела одговорна за спровођење такмичења, морају своју активност подредити општем интересу, а то је свакако интегритет. Тражим од клубова да поведу рачуна и да користе своје играчке кадрове максимално, да не прибегавају захтевима за одлагање, јер имају могућност да на А листу лиценцирају 30 играча, док на додатној Б листи, предвиђеној за лиценцирање младих играча не постоји ограничење у броју - закључио је директор Суперлиге Србије.

Нико са здравим разумом не жели да сумња да су три наведена клуба са нечасним намерама тражила неки дан одмора више у лиги која је после много година почела да не личи на "лигу без брига". Нити да су најновији стомачни проблеми "мутирали" у много гори вирус у српском фудбалу. Вирус лажи и преваре!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)