"ОВО ШТО РАДИ ЗВЕЗДА ЈЕ СКАНДАЛ": Станојевић бурно реаговао на конференцији, "првенство је нерегуларно!"

Novosti online

22. 09. 2021. у 15:58

ТРЕНЕР Партизана Александар Станојевић имао је бурну конференцију за медије уочи гостовања екипи Младости из Лучана, где црно-бели играју у четвртак од 17.55.

ОВО ШТО РАДИ ЗВЕЗДА ЈЕ СКАНДАЛ: Станојевић бурно реаговао на конференцији, првенство је нерегуларно!

FOTO: M. Vukadinović

Станојевић је разочаран дешавањима у спском фудбалу последњих дана, где су три екипе тражиле одлагање утакмице због вируса који је погодио њихове играче. Сматра да је то скандалозно и да таква одлука утиче на нерегуларност првенства.

- Утакмице после дербија су много тешке, ми то добро знамо. Имамо стално или повређених или уморних играча. Али из тог разлога нећемо тражити никакав алиби или начин да избегнемо утакмицу. Искрен да будем разочаран сам дешавањима на данашњи дан, то је скандалозно да се овако одлажу утакмице. Не знам како се неко не огласи и не каже на који начин се одлажу утакмице. Мислим да је то нерегуларно, да доводи све у неравноправан положај.

- Мислим да ове три екипе које желе да одлажу утакмице због вируса појединих играча доводе у питање регуларност. И ми смо уморни и ми треба да играмо у Лучанима, где треба да играмо у четвртак. После тога имамо утакмицу против Спартака, па Европа, па потом Крушевац. То је тешко, знате. А имате ситуацију где противник, искључиво мислим на Звезду, одлаже своју утакмицу због, верујем да има 2-3 болесна играча.

- Сви ми имамо ростер од 30 играча, ми први имамо 20-30 пута веће буџете. Не можемо због тога да одлажемо утакмицу. Друго, стављате нас у неравноправан положај. Треће, треба тај Металац, Вождовац да играју са таквим ростером у темпу среда-субота. Нерегуларно. Играју и путују у Пазар без присуства публике. То људи који гледају са стране не могу да схвате - истакао је Станојевић.

Нисмо сви овде због Звезде, члан управе Звезде одлучује ко ће да одлаже утакмице

Станојевић се дотакао и теме да је председник Медицинске комисије ФСС, која одлучује о одлагању мечева др Миљко Ристић, који је такође и члан управе Црвене звезде.

- Врло добро знамо сви шта то значи. И ми имамо минимум пет повређених играча. Па не пада ми на памет да их шаљем код школског лекара и да кажу да имају вирус. То је скандалозно, то мора неко да каже. Или ће одлучивати ко ће да одлаже утакмице, који је члан управе Фудбалског клуба Црвена звезда. Па нисмо сви овде због Звезде, можете једном то да схватите. Ваљда и ми радимо неки посао овде, и ми се ваљда питамо нешто.

- И трудимо се овде. И све је било добро, моје изјаве увек су ишле у позитивном правцу за репрезентацију, за регуларност, све је било добро и за Европу. Видели смо прави спортски дерби, са правом атмосфером, било је спорадичних чачкања, била је позитивна атмосфера и онда дођемо у ову ситуацију. Је ли нас неко потцењује? Причамо о некој титули, бежимо два бода Црвеној звезди, гостујемо у Лучанима, а ви одлажете утакмицу.

- Има ли неко овде да каже нешто или ћемо се чудити што Партизанови навијачи реагују на такав начин. Је ли нас правите лудим? Причате о неком вирусу... Људи су имали осам људи болесних, са голманом из Каирата, што УЕФА није померила утакмицу. Само овде може. Одложили смо и ми утакмицу, после Звезде и Чукаричког, али само због интереса српског фудбала. Изашли су нам људи у сусрет. Који је сад интерес? Двојица имају пролив, температуру или дијареју? Шта навијач Партизана да каже?

Ко још одлаже утакмице због пролива три играча?

- Доводите нас у ситуацију да сумњамо у институције. Је ли има неко од вас да каже нешто? Је ли могуће да верујете да због вируса не могу да играју утакмицу? Имају 30 играча! Имамо и ми толико. Треба неки Металац сада да игра утакмицу са својих 14 играча на свака два-три дана. Неравноправно. Треба Пазар да игра уморан утакмицу за викенд пред празним трибинама. Је ли то регуларно? Или се овде већ све зна или то неко зна ко ће бити шампион?

- Пустите нас да се изборимо спортски! Као до сада што је било. Или нас пустите да играмо Европу, правите своју лигу, идите на десет бодова, радите ваше интересне ствари. Безобразлук више, шта се бавимо овим послом. После се чудите зашто тренер хоће да оде и неће да ради. Знате да ће за два дана бити спремни и да ће бити у тренажном процесу. Где то има? На свету нема нигде. Ко одлаже утакмице због пролива три играча?

БОНУС ВИДЕО 

 

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)