ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ: "Оно што је Звезда урадила за ових седам година, то ће се изучавати на факултетима"

Novosti online

22. 09. 2021. у 10:15

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ је гостовао на ТВ Прва у чијем Јутарњем програму је говорио о актуелностима у Црвеној звезди.

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ: Оно што је Звезда урадила за ових седам година, то ће се изучавати на факултетима

FOTO: M. Vukadinović

Између осталих ствари, дотакао се и теме његовог одласка са функције, а навијаче можда највише интересује када ће се болесни играчи, пре свих голман Милан Борјан, вратити у тренажни процес после проблема са стомачним вирусом.

Терзић је открио да ће то да се деси врло брзо, за дан или два.

О дугу који је недавно објавио АПР, Терзић је рекао:

- Дуг Звезде је 35 милиона евра, то је оперативни дуг. По АПР-у јесте 49 милиона, али ту имају категорије које Звезда не треба да плати, али морају да се књиже. На пример, у случају да Звезда прода Маракану, онда мора да плати порез 4,5 милиона евра. Па кад ће Звезда да прода Маракану? - рекао је Терзић и додао:

- Оно што је Звезда урадила за ових седам година, то ће се изучавати на факултетима. Наш дуг је сада у висини годишњег буџета, раније је био шест пута већи. Кад смо 2014. ушли у клуб, нисмо знали одакле да кренемо. Имали смо 250 тужби, играчи су бежали... Сада су плате редовне. Тада су нам рекли да нам нема спаса и да идемо у стечај. "Нема спаса", рекао сам. "Е, сад се померите и пустите ме да радим." Ми смо за тих седам година узели пет титула и играли два пута ЛШ. Нисмо ми трговачко предузеће, ми смо клуб чија је мисија да осваја титуле. Да ли је боље да имамо 15 милиона у плусу и да четири године узастопно нисмо шампиони, или да смо у минусу 15 милиона и четири пута узастопно смо прваци?

Терзић је најавио и одлазак са функције, али само у случају да Црвена звезда не освоји титулу шампиона.

- Први пут кад Звезда не буде шампион, ја одлазим из клуба. То је моја професионална одговорност. Ја сам доведен да Звезда буде шампион - рекао је Терзић.

На питање колико је реално да Србија ускоро има два представника у Лиги шампиона, Терзић је поручио:

- Има шанси за то. Звезда је донела јако пуно бодова српском фудбалу и на добром смо путу за два представника у квалификацијама за ЛШ. Дошли смо у ситуацију да ће и Партизан због свог интереса навијати за Звезду. Јер ће и они од следеће или оне тамо године уместо ЛК играти квалификације за ЛШ.

Кад је реч о вечитом ривалу, Терзић је констатовао да су се односи између два наша највећа клуба значајно поправили.

- Ја бих волео да су размирице иза нас и ми који смо актери морамо да учинимо све да тако буде. Миљан Миљанић је имао страшну реченицу: "У спорту непријатељи не постоје, то је илузија. Постоје ривали и њих треба поштовати." Ми данас имамо ручак са руководством Партизана. Многе теме су на столу. Једино се нећемо сложити око суђења, мада сада јесмо. Симовић је одлично судио дерби, али се генерално у будућности нећемо слагати. Све остале теме су заједничке. Треба што чешће да седимо и решавамо проблеме дијалогом. Бољи односи и чешћа виђања су у великој мери допринели одласком неких људи из Партизана који су били семе зла. Не желим да их именујем, а у великој мери су палили народ и Партизанову јавност.

БОНУС ВИДЕО - Сусрет Новака Ђоковића и Дејана Станковића на аеродрому Никола Тесла

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)