СЛАВКО СТЕФАНОВИЋ О ТЕШКОЈ ПОВРЕДИ СИНА СПАСОЈА, ГОЛМАНА РАДНИЧКОГ (СМ): Хвала Богу, добро је!

Г. КЕЛИЋ - С. КОСТИЋ

21. 09. 2021. у 10:00

ДОБРО је, хвала драгом Богу, пребачен је са интензивне неге у шок собу урологије Клиничког центра и надам се да ће данас бити пребачен на полуинтензивну. Баш сам малопре био тамо, видео сам га и накратко смо попричали.

СЛАВКО СТЕФАНОВИЋ О ТЕШКОЈ ПОВРЕДИ СИНА СПАСОЈА, ГОЛМАНА РАДНИЧКОГ (СМ): Хвала Богу, добро је!

ФОТО: ФК Раднички СМ/Фејсбук

То су речи Славка Стефановића, оца голмана Радничког из Сремске Митровице Спасоја (28), који је у недељу на мечу седмог кола Прве лиге Србије у судару са првотимцем Жаркова Деспотом Обреновићем доживео тешку повреду, после које му је бубрег одстрањен.

Детаљ из 35. минута је свима на стадиону, као и Славку, деловао бенигно.

- У први мах ми је ударац деловао безазлено. Сећам се и када је пре неколико година повредио кичму и ломио нос, тако да сам се нагледао таквих ситуација. Он се бацио на лопту која је била полувисока, а играч Жаркова је налетео на њега и можда у неком страху од судара несвесно је подигао колено и ударио га. У почетку су сви мислили да је у питању ребро, али када смо отишли у Ургентни центар мокрио је крв и хватала га је језа... Играч који га је повредио је млад, позвао ме је када је чуо шта се десило, плакао је, нико није желео да се ово догоди, али судбина је тако наместила - истиче Славко за "Новости".

Тим лекара, који је оперисао његовог сина, Славку је рекао да није постојала шанса да се бубрег сачува.

- Доктори су рекли да су сви други органи здрави, а бубрег је пукао на неколико делова и није могао никако да се закрпи. Како ми је речено, за функционисање бубрега је довољно да једна петина буде здрава, али код њега је све то било у комадима и морао је бити одстрањен. По његово стање било би горе да је остао тако закрпљен, а не извађен - истиче Спасојев отац.

КАРИЈЕРА НИЈЕ БИТНА

ПИТАЊЕ о голманској будућности његовог сина, Славка не занима превише. Најважније је да се Спасоје потпуно опорави.

- Период опоравка ће бити веома дугачак. Хтео бих да захвалим свима који су нас звали и пружили нам подршку, поготово голману Дејану Радићу, који је имао исту такву повреду и који ме је утешио и рекао ми да се и са тим може функционисати - закључује Славко, чији је син бранио за БСК Борча, Телеоптик, Раднички Крагујевац, Скопље, Силекс, Синђелић, као и јерменске тимове Ширак и Арарат, као и фински Кајани.

Спортски директор Радничког Драган Деспотовић задовољан је што је операција прошла успешно:

- Пехови се дешавају у спорту, сви се надамо да ће убрзо изаћи на кућни опоравак. У наш клуб дошао је пре четири дана, а ово му је била прва утакмица. Све оно што смо очекивали од њега, то је и показао на тренинзима, видело се да је пред њим добра спортска каријера - каже Деспотовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)