СТАНКОВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: "Долазимо у Хумску по победу"

Зоран Ћоровић

19. 09. 2021. у 09:45

ШАМПИОН долази у Хумску да највећем ривалу покаже зашто је најбољи тим у Србији четири године.

СТАНКОВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Долазимо у Хумску по победу

Фото: ЕПА. М. Вукадиновић

Уз сав респект према домаћину, тренер Црвене звезде Дејан Станковић је свима јасно ставио до знања да ће његов тим ићи на победу у 165. окршају вечитих.

- Дерби је нешто на шта Србија треба да буде поносна, поготово у последње време, јер као што сви могу да виде, и Звезда и Партизан крче пут домаћег фудбала да у Европи имамо можда и два учесника у Лиги шампиона, ако не то, онда бар скраћене квалификације. Што се нас тиче, Бен је повређен, покушаћемо да оспособимо Павкова да одигра бар неки минут, али као што сам рекао и пред Брагу - кога нема, без њега се мора. Знате и сами, дерби не може да се прогнозира, али долази у добром моменту за нас. Победа против Браге даје сигурност и самопоуздање - "до врха" је Станковић испуњен позитивном енергијом.

Звездин тренер је нагласио да нема сврхе припремати неко посебно изненађење или тактику.

- Нема ту калкулација, нити може да се прогнозира. Играћемо да победимо. Припреме су више психолошке, него тактичке. Не можемо ми једни друге много да изненадимо, јер се добро познајемо, а стил игре обе екипе је већ сад препознатљив. Мислим да не могу да нас изненаде, могу да замене неког играча, али то је то. Битна је психологија, јер на осталим утакмицама губиш бодове, а дерби је пораз, ако га изгубиш. Тад губиш као навијач пре свега, и онда је то много тешко да се прихвати. Тако да ћемо урадити све да се вратимо са позитивним резултатом.

Станковић је желео и појединце и тим да похвали за одличан меч против Браге, јер очекује да се "понове" и у дербију.

- Катаи је неко ко се не плаши и не занима га који је минут утакмице у смислу преузимања одговорности. Храбар је и сви му верујемо. Похвалио бих и Гобељића, јер је чувао најбољег играча Браге. Примили смо гол који је био последица умора и наших ситних грешака, али ме је он одушевио. Диони је "порастао" у последњих месец дана и мени је драго када улази у шансе, али је време да их реализује. Директан сам са мојим играчима и кажем - шпиц Звезде из две шансе мора да постигне два гола и када нема ниједну шансу, мора да измисли гол. Ипак, не бих да издвајам никога, јер појединца код нас избаци група - закључио је Станковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)