ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ УЕФА: Ево колико ће за сваку победу или реми зарадити Звезда у ЛЕ

Novosti online

08. 09. 2021. у 15:51

ШАМПИОН Србије пету годину заредом игра једно од два најјача европска такмичења, што је само по себи велики успех. Иако се клуб бори са финансијским проблемима, решење за тако нешто могло би да се поправи, а све што је потребно јесу резултати.

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ УЕФА: Ево колико ће за сваку победу или реми зарадити Звезда у ЛЕ

FOTO: N. Paraušić

УЕФА је обавестила клубове учеснике сва три европска такмичења да ће ове године бити прилично издашна по питању премија. Добра вест за Звезду јесте да се нашла у "лакшој" групи, бар на папиру, па би "звездаши" могли да очекују победе.

Дакле, црвено-бели би сваком победом могли да приходују по 630.000 евра, што значи да је у игри чак 3.780.000 евра, док се сваки нерешен резултат вреднује са 210.000.

Ако шампион Србије заврши на првом месту у групи, добиће додатних 1.100.000 евра, док другопласираном следује упола мање (550.000). Јасно је да ће се црвено-бели борити за милионе ове јесени против Мидтјиланда, Браге и Лудогореца.

Ако заврше на прва два места и пласирају се у наредну фазу Лиге Европе, зарадиће још 500.000, а ако такмичење окончају на трећој позицији пласираће се у нокаут фазу Лиге конференција и у касу донети 300.000. То значи да црвено-бели само треба да избегну 4. место у групи, све остало гарантује пролеће у Европи и додатну зараду.

(Ало.рс

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)