ПРОТИВ ШВЕЂАНКИ ЗА ФИНАЛЕ: Стигла прва медаља за Србију

С. Б. - С. О.

31. 08. 2021. у 18:59

СРПСКЕ параолимпијке су обезбедиле прву медаљу за Србију, бронзу. За то су се побринуле стонотенисерке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић, а да ли ће одличје бити још сјајније, знаће се после њиховог полуфиналног дуела са Шведском (сутра ујутро од 5.30).

ПРОТИВ ШВЕЂАНКИ ЗА ФИНАЛЕ: Стигла прва медаља за Србију

FOTO: N. Paraušić

Борислава и Нада су у спојеним класама 4 и 5 у дублу савладале Рускиње Александру Васиљеву и Надежду Пушпашеву са 3:1, док је у сингл мечу Перић Ранковићева била боља од Васиљеве са 3:0.

- Борислава и Нада су добро одиграле у мечу који смо, једноставно, морали да добијемо. У дуелу за финале са Швеђанкама, шансе су 50:50. Њихова прва такмичарка, Ана Каран, једна је од најбољих играчица, а није успела да стигне до медаље у појединачној конкуренцији, као ни наша Борислава. То ће бити додатни мотив за обе - каже у телефонском разговору Златко Кеслер, селектор и тренер наших параолимпијки.

Дизач тегова Петар Миленковић био је близу медаље на ПОИ, али је завршио на четвртом месту. Параатлетичар Небојша Ђурић заузео је два шеста места, у бацању диска, класа Ф56, и у бацању кугле, класа Ф55. Парабициклиста Милан Петровић у хронометарској трци био је седми, а 3. септембра возиће друмску трку. Такође, седмо место заузео је и Немања Матијашевић у скоку удаљ, класа Ф47, личним рекордом од 7,07 метара.

Стонотенисери Србије, Митар Паликућа и Горан Перлић заустављени су у осмини финала у екипној конкуренцији, у обједињеним класама 4 и 5, од Пољака Криштофа Зилке и Рафала Лиса (1:2). Ни парастрелци нису имали свој дан, Живко Папаз је у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара (класа СХ1) заузео 12. место (557,12), а Растко Јокић 21. (548,6).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)