ЈОВАНА О ИЗБАЦИВАЊУ КАРАТЕА СА ОИ: Верујем у чудо и промену одлуке

Novosti online

14. 08. 2021. у 19:45

ШОК за све каратисте света.

ЈОВАНА О ИЗБАЦИВАЊУ КАРАТЕА СА ОИ: Верујем у чудо и промену одлуке

ФОТО: Б. Царановић

Спортски директор Међународног олимпијског комитета Кит Меконел потврдио је за Франс прес дакарате неће бити део Олимпијских играма 2024. у Паризу. Организатори су раније саопштили да су још у фебруару 2019. изабрали брејкденс, пењање, скејтбординг и сурфовање.

Карате је баш у Токију дебитовао на Играма, а у категорији до 61 килограма злато је освојила Јована Прековић. Наша шампионка нада се да одлука МОК није дефинитивна и да ће водећи људи те организације препознати значај каратеа.

- По мом мишљењу, карате је доказао да је заслужио своје место у олимпијској породици. Велика је штета за спорт, али се надам и верујем у чуда - изјавила је Прековићева за "Новости".

Иначе, последњих дана су се победник у категорији до 67 килограма Француз Стивен да Коста и француска министарка за спорт Роксана Марасинеани залагали да се карате врати у програм Игара у Паризу.

Меконел је нагласио да је процес расподеле дисциплина "урађен транспарентно" и да је завршен пре Игара у Токију. Из МОК су нагласили да разумеју фрустрацију Да Косте, који је за АФП истакао:

- Морам да помогнем мом спорту и борим се за нешто што је исправно. Изговори ме нервирају. Потпуно се удаљавамо од вредности ОИ, говоримо о новцу, публици, више не говоримо и спорту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)