РАТ РУЖА: Жестока туча навијача Манчестера и Лидса пред дерби (ВИДЕО)

Novosti online

14. 08. 2021. у 15:52

ПОВРАТАК публике на стадионе у Енглеској обележили су и први инциденти, а куд ћете бољу прилику за општу тучу на улицама од великог "дербија ружа" у ком су се састали Манчестер јунајтед и Лидс јунајтед.

РАТ РУЖА: Жестока туча навијача Манчестера и Лидса пред дерби (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@FutbolBible

Навијачи ова два клуба сукобили су се на централним улицама Манчестера пре утакмице у којој су домаћи предвођени феноменалним Погбом и Бруном демолирали госте и петардом их испратили на другу страну Пенинских планина.

Ударали су се песницама, ногама, палицама, а на крају су као "оружје" користили и инвентар кафића.

Летеле су чаше, флаше, столице и столови. На снимку који је направио један од посетилаца једног ресторана у центру Манчестера види се да је услед навијачког стампеда један од њих остао на земљи, након чега је окружен са неколико ривала.

"Поштено" су га изударали ципелама а на крају је неко на њега бацио канту од ђубрета. Већих батина спасио га је долазак полиције.

Ривалство навијача ова два клуба потиће с почетка 20. века, али корен свега лежи у ранијим сукобима два града, најпре у правом Рату ружа из 15. века у коме су се за престо Енглеске борили Кућа Ланкестера (црвена ружа) и Кућа Јорка (бела ружа), а затим и у Индустријској револуцији с краја 18. и током 19. века.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)