СТАНОЈЕВИЋ ПОСЛЕ НЕМИЛИХ СЦЕНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Не верујем да се ово дешава у 21. веку! Ако волиш свој клуб - навијај, пусти политику

Новости онлине

09. 08. 2021. у 14:43

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је данас да је разочаран понашањем навијача на утакмици у Новом Пазару и позвао присталице црно-белих да навијају за клуб, а не да узвикују политичке пароле.

СТАНОЈЕВИЋ ПОСЛЕ НЕМИЛИХ СЦЕНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Не верујем да се ово дешава у 21. веку! Ако волиш свој клуб - навијај, пусти политику

ФОТО: ФК Партизан

"Не памтим да је била боља атмосфера на почетку утакмице. Одавно нисам присуствовао бољем амбијенту, сви смо били одушевљени. А онда се све променило", рекао је Станојевић за Можарт спорт.

"Запитао сам се да ли се овде фудбал игра због момака на терену или да би се послале одређене поруке. Испада да не навијамо за вољене клубове, већ узвикујемо политичке и(ли) пропагандне пароле. Не верујем да се то дешава у 21. веку. Скандалозно. Ако волиш свој клуб - навијај. Ако желиш друге ствари - иди на место на ком можеш да искажеш", додао је он.

Фудбалери Партизана победили су синоћ у Новом Пазару истоименог домаћина са 4:1, у мечу четвртог кола Супер лиге Србије, који је био прекинут више од 40 минута због националистичког скандирања навијача београдског клуба.

Главни судија Милош Милановић је у финишу првог полувремена прекинуо утакмицу јер су симпатизери Партизана смештени на источној трибини клицали хашком осуђенику Ратку Младићу и узвикивали паролу "нож, жица, Сребреница".

Присталице гостију то су учинили још неколико пута, да би у 57. минуту уследио прекид дужи од 40 минута.

Сусрет је настављен када је на интервенцију званичних лица испражњена трибина са навијачима црно-белих.

"Људи, у нашем првенству сваке седмице имамо само сат и по времена да нас подржите. И уместо да то буде ветар у леђа тиму и клубу, слушамо милијарду различитих парола. Питам се шта је сврха, зашто се ја бавим ови послом, ако ти твој рођени клуб није најдражи, да се само њиме бавиш. Знате, цео живот радим за тих 90 минута и онда се 75 бавим неким другим стварима. Разочаран сам", рекао је Станојевић.

"А све је почело супер, као прави спектакл, да би се ођедном, ни из чега, претворило у лудило и са њихове и са наше стране, које нема везе ни са чим. Срамно! Мени је Партизан идеал, умро бих за њега, све сам му подредио, тако сам васпитаван и зато ми није јасно да се навијач 90 минута не бави својим клубом", додао је он.

Станојевић је рекао да поштује скандирања попут: "Станоје, одлази", "Управа, напоље" или "Играте к'о п...е, Гробари".

"Све је то легитимно. Само, у 21. веку ме пустите неких ствари. Зна се шта је Партизан. Љубав. Чиста емоција. Немојте да мешамо бабе и жабе", рекао је Станојевић.

Он је навео да играчима говори како не жели да их види одсутне ни пет минута током тренинга и додао да то исто важи и за навијаче.

"Немојте да проведете 90 минута а да не бодрите свој тим. Не интересује ме како ће ко га схвати ове речи, али знам да ми играмо због навијача. Ваљда би тако требало да буде", рекао је Станојевић.

Тренер Партизана је на крају истакао да није битан он и да није битно да ли ће после свега неко да му жвижди или како ће да реагује на његове речи.

"Мени је Партизан све у животу. Немам проблем да се изнесе став, али ако си прави навијач Партизана ваљда је логично да подржиш клуб. Могу да се љуте колико хоће, али људи, дајте нам енергију са трибина", рекао је Станојевић.

"Мене су учили да је у томе поента. Љубав према клубу би требало да буде поента. Зато смо другачији од других, зато смо посебан клуб, различит у сваком погледу. Немојте да идемо на неку другу страну", закључио је тренер Партизана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)