ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ НОВОГ ПАЗАРА: За све оптужили навијаче Партизана

Новости онлине

09. 08. 2021. у 13:47

Фудбалски клуб Нови Пазар саопштио је данас да су навијачи Партизана од самог уласка на Градски стадион истакли увредљиве транспаренте и кренули са националистичким скандирањем, а да су се у јавности појавиле бројне дезинформације о дешавањима током утакмице тих ривала у четвртом колу Супер лиге Србије.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ НОВОГ ПАЗАРА: За све оптужили навијаче Партизана

Стадион Новог Пазара фото: ФК Нови Пазар

"Током првих 20 минута није било проблема и све је слутило на фудбалски спектакл, док се нису појавили навијачи Партизана с јасним циљем да провоцирају домаћу публику", наводи се у саопштењу.

"На националистичке пароле навијачи Новог Пазара најпре су одговорили звиждуцима, а када су присталице гостију кренуле с повицима 'нож, жица, Сребреница' уследиле су такође неприхватљиве, политичке и националистичке пароле од стране пазарских навијача, који су се налазили на западној трибини стадиона", саопштили су Новопазарци.

Они су истакли да на северној трибини, где су биле две организоване групе навијача Новог Пазара, није било националистичких транспарента и националистичког скандирања, а да су поједини "такозвани навијачи Пазара са западне трибине својим непромишљењим скандирањима, којима није место на стадиону Новог Пазара, нанели су огромну штету клубу".

"Они су својим иступима омогућили да се прави вештачка равнотежа у расподели кривице између навијача Партизана и навијача Новог Пазара, а свако ко је био на стадиону могао је да види да то није истина и да су навијачи Партизана били окидач за сва каснија дешавања. Ти исти навијачи Новог Пазара скандирали су против управе, а у тој управи седе људи који дају свој новац и без њих клуб би престао да функционише. Очигледно да ти навијачи не долазе на стадион из спортских и фудбалских разлога. Уосталом, ти такозвани навијачи погодили су с трибина двојицу наших играча, који су задобили повреде главе и тренутно се налазе на детаљним прегледима у новопазарској болници. Страхујемо да се ради о озбиљнијим повредама", навели су челници Новог Пазара.

У саопштењу се додаје да је Партизан био бољи на терену, а да су делегат Фудбалског савеза Србије, службена лица и судијски тим предвођен Милошем Милановићем одрадили свој посао за сваку похвалу.

"Управи и играчима Партизана честитамо на оствареном резултату. Истовремено се изивињавамо играчима Партизана и нашим спонзорима због вређања неодговорних појединаца из редова наших навијача. Нови Пазар остаје фудбалски град и град спорта, у њему су сви добродошли. Желимо да се са свима такмичарски надмећемо и увек ћемо осудити непримерене поступке наших навијача. Гостујући навијачи, који фер и спортски навијају за свој клуб, увек су добродошли", наводи се у саопштењу.

"Такође, нећемо дозволити да наш стадион буде место изражавања најпримитивнијих националистичких и политичких страсти", закључује се у саопштењу Фудбалског клуба Нови Пазар.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ФИФА ПУШТА РУСЕ ДА ИГРАЈУ! АЛИ, ТУ ЈЕ НОВИ УСЛОВ: Екипа не може да се зове репрезентација Русије већ овако!