ОПРОШТАЈ СА ЗЛАТОМ! Филип Филиповић за "Новости": Сви знамо зашто смо овде дошли

С. К.

08. 08. 2021. у 07:00

ДОШАО је и тај 8. август. Дан када ће неколико великана светског ватерпола одиграти последњи меч у капици Србије.

ОПРОШТАЈ СА ЗЛАТОМ! Филип Филиповић за Новости: Сви знамо зашто смо овде дошли

Foto AP

И они, као и ми, прижељкујемо да се од репрезентације опросте на најлепши могући начин, као олимпијски победници.

А последња препрека ка другом узастопном злату биће данас од 9.30 најпријатније изненађење турнира, Грчка. Грцима ће ово бити прво, историјско финале, а прекјуче су победом над Мађарском осигурали прву медаљу.

Наши су јуче цео дан правили победничку тактику. Нико се није враћао на трилер са Шпанијом (10:9), на судијске неправде, на фантомаски гол ривала, који су само виделе судије уз помоћ видео технологије. Све мисли уперене су ка финалу и - Грцима.

- Нисмо овде дошли да бисмо играли само финале - истакао је после узбудљивог полуфинала капитен Филип Филиповић.

Дан касније у телефонском разговору, за "Новости", наш најтрофејнији играч, који ће данас заједно са Андријом Прлаиновићем, Душком и Гојком Пијетловићем, Стефаном Митровићем, Миланом Алексићем и вероватно Браниславом Митровићем ставити тачку на игру у репрезентацији, с којом је освојио све што се могло освојити, нагласио је:

- Нема ту шта много да се прича. То је финале. Само оно довољно говори о значају утакмице, мотивацији. Сигурно је и да знамо зашто смо овде дошли. Има специфичан значај. И биће веома изазовно.

Вођа "делфина" не жели да се превише бави Грцима, јер је јасно да највише зависи од њих самих:

- Добро се познајемо. Нису то нови играчи, против којих нисмо играли. Овде играју веома леп ватерполо. А ми знамо шта нам је чинити.

Један од јунака велике победе над Шпанијом, голман Бранислав Митровић, који је уочи пута за Токио рекао да од селектора зависи да ли ће да буде у репрезентцији и после Игара, за "Новости", истакао је:

- Видећемо шта ће на крају да буде. У сваком случају пласманом у финале направили смо веома велики успех. Имали смо много тежи пут него пре пет година у Рију, где смо се радовали злату. Потврдили смо наш квалитет, заједништво и велику енергију. Знамо добро зашто смо дошли у Токио. Ова генерација је тренирана и спремана да се увек бори за најсјајније одличје. С том амбицијом ући ћемо у финале.

Феноменални голман сматра да су Грци заслужено изборили меч за злато:

- Дуго су у врху. Међутим, ово је најбољи турнир који су икада одиграли. Поред Шпаније били су најуспешенији до полуфинала. Показали су висок ниво игре. Мада смо их у прошлости често побеђивали, морамо да будемо опрезни, јер се дуго нисмо састајали. У екипи имају и неколико младих, веома добрих играча. Биће то судар две најбоље екипе у Токију. И нормално је да се ми надамо најбољем.

Наши асови су пре пута желели да се од репрезентације опросте медаљом. Али, сада их никако не задовољава сребрна медаља. Природно је да победник жели да оде као победник. Зато је после окршаја са Шпанцима сјајни Андрија Прлаиновић нагласио:

- У финале улазимо са осмехом. Поштујемо Грке, верујемо у себе. Овакав опроштај је ова генерација и заслужила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)