НАКОН ПИСАЊА ХРВАТА ДА ЈЕ ЊИХОВ Микец комшијама: "Видим шта раде са Теслом и новчићима, а зна се због чега смо морали да напустимо Сплит!"

Новости

04. 08. 2021. у 16:50

СРЕБРНИ српски стрелац Дамир Микец објаснио је зашто види себе као Београђанина рођеног у југословенском, а не хрватском Сплиту.

НАКОН ПИСАЊА ХРВАТА ДА ЈЕ ЊИХОВ Микец комшијама: Видим шта раде са Теслом и новчићима, а зна се због чега смо морали да напустимо Сплит!

Фото: ОКС, ВН архива

Он се осврнуо на хрватске медије који су о њему писали као Сплићанину који је донео медаљу Србији.

– Данас то јесте Хрватска, али ја сам рођен у Југославији. Видимо шта се дешава с Теслом и новчићима. Чак су ме и Новљани својатали, јер сам живео у Херцег Новом. Из Сплита сам морао да одем деведесетих из добро познатих разлога, последњим бродом отишли смо за Херцег Нови, где смо били до 1997. године, откад сам Београђанин - истакао је Микец у интервјуу за "Објектив", а онда је описао и своје породично стабло:

Foto: Zoran Jovanovic

– Ја сам баш микс, родио сам се у Сплиту, баба и деда са татине стране су били из Новог Места. Тата је рођен у Битољу, јер је његов отац имао 17 прекоманди. Он је отишао у Сенту, упознао моју маму. Имам два старија брата, један је у Канади, овом приликом га поздрављам. Моја браћа су имала проблема са астмом, доктор им је рекао да се преселе негде на море, а баба и деда су већ живели у Сплиту. Породица се зато преселила тамо, и тамо сам и рођен.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)