УСТАО И ПОКЛОНИО СЕ ИВАНИ ШПАНОВИЋ! Тако то раде шампиони: "Она не мора да се враћа на пут успеха, она је већ на њему"

Novosti online

03. 08. 2021. у 19:24

ЛЕГЕНДАРНИ српски атлетичар, сувласник светског јуниорског рекорда у скоку увис, Драгутин Топић подржао је Ивану Шпановић после четвртог места на Олимпијским играма.

УСТАО И ПОКЛОНИО СЕ ИВАНИ ШПАНОВИЋ! Тако то раде шампиони: Она не мора да се враћа на пут успеха, она је већ на њему

ФОТО: Тањуг

Топић је гостовао у емисији на Јавном сервису и том приликом изазвао одушевљење читаве Србије, због начина на који је пружио подршку најбољој српској атлетичарки.

– Ево, да ваша емисија буде гледанија, ја ћу сада да устанем и да се поклоним Ивани Шпановић на свему што је урадила у последњих 15 година. Ми ћемо њу да правимо од блата, као и Новака Ђоковића и остале – рекао је он на почетку.

Топић је потом подсетио на тешкоће са којима се Ивана суочавала уочи Олимпијских игара.

– Сви знамо како је она дошла тамо, у марту месецу имала је озбиљну повреду, руптуру мишића, у априлу је почела да тренира и успела да дође до Олимпијсклих игара. Њој је најтеже. Она ће да се бори с тим целог живота – додао је Топић.

Национални рекордер са скоком увис 2,38 рекао је да је недостајало мало среће и да би можда променио само један детаљ у Иваниној припреми за скокове.

– Ивана и ја нисмо пријатељи, она је генерација Емира Бекрића, али с обзиром на моје искуство и број медаља и број наступа на Олимпијским играма, могу да кажем да је она атлетичар ‘број један’ свих времена у Србији и сигуран сам да ће извући поуку. Фалило је мало спортске среће. Она не мора да се враћа на пут успеха, она је већ на њему… Да сам у стручном тиму, можда бих приметио да су у тој аклиматизацији направили мали пропуст, али они знају шта раде – изјавио је легендарни атлетичар, који је и на својој кожи осетио проклетство четвртог места на ОИ јер је управо тај пласман остварио у Атланти 1996, али и на Светском првенству у Севиљи три године касније.

За крај, послао јој је и поруку: “Држи се Ивана, не дај се!”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)